Gebruik de opdracht "set" om de weergave van protocolinformatie in te stellen op "up" of "down".

Instellingen bekijken

Met de volgende opdracht wordt protocolinformatie weergegeven (up/down).

msh> set ipv4

msh> set ipv6

msh> set ipsec

msh> set netware

• Dit commando is alleen beschikbaar als er een optionele NetWare-eenheid is geïnstalleerd.

msh> set smb

msh> set protocol

• Indien er een protocol is opgegeven, verschijnt informatie over TCP/IP, NetWare en SMB.

msh> set lpr

msh> set lpr6

msh> set ftp

msh> set ftp6

msh> set rsh

msh> set rsh6

msh> set diprint

msh> set diprint6

msh> set web

msh> set snmp

msh> set ssl

msh> set ssl6

msh> set nrs

msh> set rfu

msh> set rfu6

msh> set ipp

msh> set ipp6

msh> set http

msh> set http6

msh> set bonjour

msh> set bonjour6

msh> set nbt

msh> set ssdp

msh> set ssh

msh> set sftp

msh> set sftp6

msh> set wsdev

msh> set wsdev6

msh> set wsprn

msh> set wsscn

msh> set rhpp

msh> set rhpp6

msh> set lltd

msh> set llmnr

msh> set llmnrc

msh> set chttp

Configuratie

• Voer "up" in om het protocol te activeren en voer "down" in om het protocol uit te schakelen.

msh> set ipv4 {up|down}

• Als u IPv4 uitschakelt, kunt u de toegang van op afstand niet gebruiken nadat u bent uitgelogd. Als u het protocol per ongeluk heeft uitgeschakeld, kunt u vanaf het bedieningspaneel de toegang op afstand via IPv4 opnieuw inschakelen.

• Als u IPv4 uitschakelt, worden lpr, ftp, rsh, diprint, web, snmp, ssl, ipp, http, bonjour, wsdev en sftp ook uitgeschakeld.

msh> set ipv6 {up|down}

• Als u IPv6 uitschakelt, kunt u de toegang van op afstand niet gebruiken nadat u bent uitgelogd. Als u het protocol per ongeluk heeft uitgeschakeld, kunt u vanaf het bedieningspaneel de toegang op afstand via IPv6 opnieuw inschakelen.

• Als u IPv6 uitschakelt, schakelt u ook lpr6, ftp6, rsh6, diprint6, ssl6, ipp6, http6, bonjour6, wsdev6 en sftp6 uit.

msh> set ipsec {up|down}

msh> set netware {up|down}

• Dit commando is alleen beschikbaar als er een optionele NetWare-eenheid is geïnstalleerd.

msh> set smb {up|down}

msh> set lpr {up|down}

msh> set lpr6 {up|down}

msh> set ftp {up|down}

msh> set ftp6 {up|down}

msh> set rsh {up|down}

msh> set rsh6 {up|down}

msh> set diprint {up|down}

msh> set diprint6 {up|down}

msh> set web {up|down}

msh> set snmp {up|down}

msh> set ssl {up|down}

msh> set ssl6 {up|down}

• Als de SSL-functie (Secured Sockets Layer, een coderingsprotocol) niet beschikbaar is voor de printer, kunt u de functie niet gebruiken door deze in te schakelen.

msh> set nrs {up|down}

msh> set rfu {up|down}

msh> set rfu6 {up|down}

msh> set ipp {up|down}

msh> set ipp6 {up|down}

msh> set http {up|down}

msh> set http6 {up|down}

msh> set bonjour {up|down}

msh> set bonjour6 {up|down}

msh> set ssh {up|down}

msh> set ssdp {up|down}

msh> set nbt {up|down}

msh> set sftp {up|down}

msh> set sftp6 {up|down}

msh> set wsdev {up|down}

msh> set wsdev6 {up|down}

• Indien "wsdev" en "wsdev6" tegelijkertijd zijn ingeschakeld, verschijnen ze allebei als "up" in de weergave van de protocolinformatie, maar ze gebruiken allebei IPv4 voor WSD (Apparaat), WSD (Printer) en WSD (Scanner).

msh> set wsprn {up|down}

msh> set wsscn {up|down}

msh> set rhpp {up|down}

msh> set rhpp6 {up|down}

msh> set lltd {up|down}

msh> set llmnr {up|down}

msh> set llmnrc {up|down}