Gebruik het commando "ifconfig" om TCP/IP (IP-adres, subnetmasker, broadcastadres, standaard gateway-adres) voor de printer te bekijken en te configureren.

Instellingen bekijken

msh> ifconfig

IPv4-configuratie

msh> ifconfig "interface_name" "address"

• Als u geen interfacenaam opgeeft, wordt deze automatisch ingesteld op de Ethernet-interface.

• Wlan kan alleen worden opgegeven wanneer de IEEE 802.11-interface geïnstalleerd is.

Interfacenaam

Geconfigureerde interface

ether

Ethernet-interface

wlan

IEEE 802.11-interface

Hieronder wordt uitgelegd hoe u een IPv4-adres 192.168.15.16 op een ethernet-interface configureert.

msh> ifconfig ether 192.168.15.16

IPv6-configuratie

msh> ifconfig "interface_name" inet6 "address" "prefixlen[1–128]"

In het volgende gedeelte wordt uitgelegd hoe u het IPv6-adres 2001:DB8::100 met prefixlengte 64 kunt configureren voor een ethernet-interface.

msh> ifconfig ether inet6 2001:DB8::100 64

Netmask-configuratie

msh> ifconfig "interface_name" netmask "address"

Hieronder ziet u hoe u het subnetmask 255.255.255.0 kunt configureren voor een ethernet-interface.

msh> ifconfig ether netmask 255.255.255.0

Configuratie broadcast-adres

msh> ifconfig "interface_name" broadcast "address"

De interface wijzigen

msh> ifconfig "interface" up

• Wanneer u de optionele IEEE 802.11 interface-eenheid gebruikt, kunt u ofwel de ethernet- ofwel IEEE 802.11-interface opgeven.

Opmerking

• Neem voor de bovenstaande adressen contact op met uw netwerkbeheerder.

• Gebruik de standaardconfiguratie als u deze adressen niet kunt verkrijgen.

• Het IP-adres, het subnetmasker en het broadcast-adres zijn dezelfde als die van de ethernet-interface en de IEEE 802.11-interface.

• De TCP/IP-configuratie is voor de ethernet- en IEEE 802.11b-interface gelijk. Als de interfaces worden gewijzigd, gaat de configuratie over op de nieuwe interface.

• Gebruik "0x" als de eerste twee letters van een hexadecimaal adres.