Gebruik het "dhcp"-commando om DHCP-instellingen te configureren.

Als u DHCP Option 204 inschakelt, kunt u gelijktijdig een aantal netwerkinstellingen van het apparaat en de printerinstellingen opgeven. U kunt de handleiding voor DHCP Option 204 downloaden van de website van de fabrikant.

Instellingen bekijken

Met het onderstaande commando kunt u de huidige DHCP-instellingen weergeven.

msh> dhcp

Configuratie

U kunt DHCP configureren.

msh> dhcp "interface_name" {on|off}

• Klik op "on" om dhcp in te schakelen. Klik op "off" om DHCP uit te schakelen.

• Als het DNS-serveradres en de domeinnaam van DHCP verkregen zijn, zorg er dan voor dat u {on} specificeert.

• Wlan kan alleen worden opgegeven wanneer de IEEE 802.11-interface geïnstalleerd is.

Interfacenaam

Geconfigureerde interface

ether

Ethernet-interface

wlan

IEEE 802.11-interface

De huidige weergave prioriteitsconfiguratie van de interface

msh> dhcp priority

Prioriteitsconfiguratie van de interface

msh> dhcp priority "interface_name"

• U kunt opgeven welke interface prioriteit heeft voor DHCP.

• Prioriteitsinstellingen zijn beschikbaar wanneer er meerdere interfaces zijn geïnstalleerd.

DNS-serveradres selecteren

msh> dhcp dnsaddr {dhcp|static}

• Geef op of het adres van de DNS-server wordt opgehaald van de DHCP-server of door de gebruiker moet worden ingesteld.

• Om het DSN-serveradres van de DHCP-server te verkrijgen, voert u “dhcp” in. Om het adres te gebruiken dat werd ingesteld door een gebruiker, voert u “static” in.

Domeinnaam selecteren

msh> dhcp "interface_name" domainname {dhcp|static}

• Geef op of de domeinnaam van de DNS-server moet worden opgehaald van de DHCP-server of door de gebruiker moet worden ingesteld.

• Om de domeinnaam via de DHCP-server te verkrijgen, voert u “dhcp” in. Om de domeinnaam te gebruiken die werd ingesteld door een gebruiker, voert u “static” in.

Configuratie en weergave van DHCP Option 204

Gebruik het volgende commando om de huidige instelling weer te geven.

msh> dhcp 204

Gebruik het volgende commando om DHCP Option 204 te configureren.

msh> dhcp 204 {on|off}