Papier met vaste afdrukrichting of dubbelzijdig papier plaatsen

Het kan zijn dat er niet goed wordt afgedrukt op papier met een vaste afdrukrichting (van boven naar onder) of op dubbelzijdig papier (bijvoorbeeld briefpapier, geperforeerd papier of gekopieerd papier). Dit hangt af van de manier waarop de originelen en het papier zijn geplaatst.

Instellingen voor Gebruikersinst.

• Kopieermodus

Stel [Briefpapier instelling] in op [Ja] bij [Invoer/uitvoer] onder Kopieerapp./Doc. Server-eigensch. en plaats het origineel en het papier vervolgens als hieronder wordt weergegeven.

• Printermodus

Geef [Automatische detectie] of [Aan (altijd)] op voor [Briefpapier instelling] in [Systeem] onder het menu Printereigenschappen en plaats dan het papier zoals hieronder is aangegeven.

Raadpleeg voor meer informatie over de briefpapier-instellingen de handleidingen Kopiëren / Document Server of Afdrukken.

Richting van het origineel en papierrichting

De betekenis van de pictogrammen is als volgt:

Pictogram

Betekenis

Illustratie van de richting van het origineel

Afbeelding van papierrichting

Leg/plaats papier met de gescande of bedrukte zijde naar boven.

Illustratie van de richting van het origineel

Afbeelding van papierrichting

Plaats of leg papier met de gescande of bedrukte zijde naar beneden.

• Origineelrichting

Origineelrichting

Glasplaat

ADF

Leesbare richting

Illustratie van de richting van het origineel

Illustratie van de richting van het origineel

Onleesbare richting

• Kopiëren

Illustratie van de richting van het origineel

• Scanner

Illustratie van de richting van het origineel

Illustratie van de richting van het origineel

• Papierrichting

• Kopieermodus

Gekopieerde zijde

Lade 1 – 4

Lade 3 (LCT)

Bulklade (LCT)

Handinvoer

Enkelzijdig

Afbeelding van papierrichting

Afbeelding van papierrichting

Afbeelding van papierrichting

Afbeelding van papierrichting

Afbeelding van papierrichting

Afbeelding van papierrichting

Dubbelzijdig

Afbeelding van papierrichting

Afbeelding van papierrichting

Afbeelding van papierrichting

Afbeelding van papierrichting

Afbeelding van papierrichting

Afbeelding van papierrichting

• Printermodus

Afdrukzijde

Lade 1 – 4

Lade 3 (LCT)

Bulklade (LCT)

Handinvoer

Enkelzijdig

Afbeelding van papierrichting

Afbeelding van papierrichting

Afbeelding van papierrichting

Afbeelding van papierrichting

Afbeelding van papierrichting

Afbeelding van papierrichting

Dubbelzijdig

Afbeelding van papierrichting

Afbeelding van papierrichting

Afbeelding van papierrichting

Afbeelding van papierrichting

Afbeelding van papierrichting

Afbeelding van papierrichting

Opmerking

• In kopieermodus:

• Voor details over het maken van dubbelzijdige kopieën, zie Kopiëren / Document Server.

• In printermodus:

• Om op papier met briefhoofd af te drukken als [Autodetectie] is gespecificeerd voor [Briefpapier instelling], moet u [Briefpapier] opgeven als het papiertype in de instellingen van het printerstuurprogramma.

• Als een afdruktaak halverwege het afdrukken wordt gewijzigd van enkelzijdig naar dubbelzijdig afdrukken, kan de enkelzijdige afdruk na de eerste afdruk op de andere zijde worden afgedrukt. Om ervoor te zorgen dat al het papier in dezelfde richting uitgevoerd wordt, raden wij u aan om verschillende lades op te geven voor enkelzijdige en dubbelzijdige afdruktaken. Let op dat dubbelzijdig afdrukken uitgeschakeld moet worden voor de lade die is opgegeven voor enkelzijdig afdrukken.

• Voor meer informatie over het maken van dubbelzijdige afdrukken, raadpleegt u Afdrukken.