Üstbilgiyi atla
 

Yetkisiz Kopya Engllm. / Kopyalama Veri Güvenliği

Yazıcı işlevi, yetkisiz kopyalamayı önlemek için yazdırılmış bir kopyaya bir desen gömmenize imkan sağlar.

Yetkisiz Kopya Engllm. işlevi etkin ise, dokümanlar yasadışı bir şekilde kopyalandığında, gömülü metin desenleri (örneğin, "Kopyalama Yasak" gibi bir uyarı mesajı) gösterilir. Böylece, izinsiz kopyalama önlenebilir.

Kopyalama Veri Güvenliği işlevi kullanılırsa ve dokümanlarda gömülü özel desenler için ayarlar etkin ise, gömülü desenleri içeren dokümanların kopyaları gri bir üst baskı ile yazdırılır. Böylece, bilgi sızması önlenebilir. Dokümanları gri üst baskı ile korumak için, fotokopi makinesini veya çok işlevli yazıcıyı Copy Data Security Unit ile kurun.

Copy Data Security Unit ile birlikte kurulan makinenin Kopyalama Veri Güvenliği işlevi ile korunan bir dosyayı tespit etmesi halinde, makine uyarı sesi verir ve izinsiz kopyayı günlüğe kaydeder.

Aşağıdan daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz:

Yetkisiz Kopyalama Engellemenin Kullanılması

  1. Gömülen desenin yazdırılmasını etkinleştirin. Makine yöneticisi bu ayarı yapılandırır. Ayarın nasıl yapılandırılacağı hakkında ayrıntılar için bkz. Desen Yazdırmayı Etkinleştirme.

  2. Yazıcı işlevinde yetkisiz kopyalamayı önleme ayarlarını belirleyin. Ayarların belirlenmesi için gerekli izin [Zorunlu Yetkisiz Kopya Engelleme] bölümünde belirtilen ayarlara bağlıdır. Ayrıntılar için, bkz. Desen Yazdırmayı Etkinleştirme.

Kopyalama Veri Güvenliği Kullanımı

  1. Gömülü desen yazdırma ayarını etkinleştirin. Makine yöneticisi bu ayarı yapılandırır. Ayarın nasıl yapılandırılacağı hakkında ayrıntılar için bkz. Desen Yazdırmayı Etkinleştirme.

  2. Yazıcı işlevinde kopyalama için veri güvenliği ayarlarını belirleyin. Ayarların belirlenmesi için gerekli izin [Zorunlu Yetkisiz Kopya Engelleme] bölümünde belirtilen ayarlara bağlıdır. Ayrıntılar için, bkz. Desen Yazdırmayı Etkinleştirme.

  3. Yazdırılan kopyalar için "Kopyalama Veri Güvenliğini Algıla" ayarını yapılandırın, böylece dokümanlar yasadışı bir şekilde kopyalanıp, fakslanıp, tarandığında veya makineye kaydedildiğinde gri üst baskı ile yazdırılır. Makine yöneticisi bu ayarı yapılandırır. Ayarın nasıl yapılandırılacağı hakkında ayrıntılar için bkz. Kopyalama Veri Güvenliği Algıla'nın Etkinleştirilmesi.