Üstbilgiyi atla
 

SSL/TLS Kullanıcı Ayarı

Ana ünite üzerinde, kendinden imzalı sertifikanın veya özel bir sertifika yetkilisinden alınan aygıt sertifikasının kurulumunu gerçekleştirdikten ve SSL/TLS'yi (iletişim şifreleme) etkin kıldıktan sonra, kullanıcılara bilgisayarlarında sertifika kurulumları yapmaları yönünde talimat vermenizi öneririz. Sertifikanın kurulması özellikle Windows Vista/7/8, Windows Server 2008/2008 R2/2012'den IPP-SSL üzerinden yazdırmak isteyen kullanıcılar için gereklidir. Ağ yöneticisi her bir kullanıcıya sertifikayı kurma talimatı vermelidir.

Makineye IPP üzerinden erişirken sertifika kaydetme yeri için [Güvenilir Kök Sertifika Yetkilileri (Trusted Root Certification Authorities)] öğesini seçin.

Not

  • Süresi dolmuş sertifika gibi bir kullanıcı sorununu aldığınızda uygun adımları atın.

  • Makineye bir sertifika yetkilisi tarafından yayınlanmış bir sertifika kurulursa, sertifika yetkilisiyle sertifika saklama yerini kontrol edin.

  • Windows Vista/7/8 veya Windows Server 2008/2008 R2/2012'de işletim sisteminin standart IPP bağlantı noktasını kullanırken aygıt sertifikasının [Ortak Ad]'ında ana bilgisayar adı veya IP adresini değiştirmek için, daha önce yapılandırılan bilgisayar yazıcılarını silin ve [Ortak Ad]'ı değiştirdikten sonra yeniden kurun. Ayrıca kullanıcı kimlik doğrulama ayarlarını (oturum açma kullanıcı adı ve parola) değiştirmek için, daha önce yapılandırılan tüm bilgisayar yazıcılarını silin ve kullanıcı kimlik doğrulama ayarlarını değiştirdikten sonra yeniden kurun.