Üstbilgiyi atla
 

Şifreleme Ayarlarını Etkinleştirme

Önemli

  • Veriler şifrelenirken makine kullanılamaz.

  • Şifreleme işlemi başladığı zaman durdurulamaz. Şifreleme işlemi gerçekleşiyorken makinenin ana gücünün kapalı olmadığından emin olun. Şifreleme işlemi gerçekleşiyorken makinenin ana gücü kapalı olursa, sabit disk zarar görecek ve içindeki tüm veriler kullanılamaz hale gelecektir.

  • Şifreleme anahtarı, makinenin arızalanması halinde veri kurtarmak için gerekmektedir. Yedek verileri almak için şifreleme anahtarını güvenli bir şekilde kaydettiğinizden emin olun.

  • Şifreleme, kontrol paneli prosedürünü tamamladıktan ve ana güç düğmesini kapatıp açarak makineyi yeniden başlattıktan sonra başlar. Hem üstüne yazdırarak sil hem de şifreleme işlevi belirtilmişse, şifreleme sabit diskte kayıtlı veri üstüne yazdırıldıktan ve ana güç düğmesini kapatıp açarak makine yeniden başlatıldıktan sonra başlar.

  • Sabit disk için üzerine yazdırarak silme ve şifrelemeyi eşzamanlı olarak kullanırsanız ve "Rasgele Numaralar" için 3 kez üzerine yazdırmayı seçerseniz, bu işlem 11 saate kadar sürebilir. Zaten şifrelenmiş durumundan yeniden şifreleme yapmak aynı zamanı alır.

  • "Tüm Hafızayı Sil" işlevi ayrıca makinenin güvenlik ayarlarını da siler, böylece ne makine ne de kullanıcı yöneticisi mümkün olacaktır. "Tüm Hafızayı Sil" tamamlandıktan sonra kullanıcıların makine üzerine herhangi bir veri kaydetmeyeceğinden emin olun.

  • Sabit diske herhangi bir veri taşınmaması ve şifrelemenin [Tüm Verileri Formatla] olarak ayarlanması durumunda, sabit disk üzerindeki bütün veriler formatlansa bile yeniden başlatma daha hızlı olur. Şifreleme işlemine başlamadan önce, Adres Defterinde bulunan veriler ve Doküman Sunucusu'nda kayıtlı olan bütün veriler gibi önemli verileri yedeklemenizi öneririz.

  • Şifreleme anahtar güncellemesi tamamlanmadıysa, yazdırılan şifreleme anahtarı geçerli olmayacaktır.

1Kontrol panelinden makine yöneticisi olarak oturum açın.

2[Sistem Ayarları] tuşuna basın.

3[Yönetici Araçları] öğesine basın.

4[Aşağı ok tuşuSonraki] tuşuna 3 kez basın.

5[Makine Veri Şifreleme Ayarları] tuşuna basın.

İşlem paneli ekran çizimi

6[Şifrele] tuşuna basın.

İşlem paneli ekran çizimi

7Sabit diske taşınıp silinmeyecek verileri seçin.

Tüm verileri sabit diske taşımak için [Tüm Veriler] seçeneğini seçin. Sadece makine ayarları verilerini taşımak için [Sadece Dsy.Sistem.Veri.] seçeneğini seçin. Tüm verileri silmek için [Tüm Verileri Formatla] seçeneğini seçin.

8Yedekleme yöntemini seçin.

[SD Karta Kaydet]'i seçtiyseniz, makinenin veri şifreleme anahtarını yedeklemek için kontrol panelinin yanındaki medya yuvasına bir SD kart takın ve [OK]'e basın.

SD kart takma hakkında ayrıntılı bilgi için bkz. Getting Started.

[Kağıda Yazdır]'ı seçtiyseniz [Başla] tuşuna basın ve makinenin veri şifreleme anahtarını yazdırın.

9[OK] öğesine basın.

10[Çıkış] tuşuna basın.

11[Çıkış] tuşuna basın.

12Oturumu kapatın.

13Ana güç düğmesini kapatıp tekrar açın.

Siz makineyi açtıktan sonra makine hafızadaki verileri dönüştürmeye başlayacaktır. “Hafıza dönüşümü tamamlandı Ana güç düğmesini kapatın. ” mesajı görünene kadar bekleyin, daha sonra ana güç düğmelerini tekrar kapatın.

Ana gücün kapatılması hakkında ayrıntılı bilgi için bkz. Getting Started.