Fejléc átugrása
 

Óvintézkedések a böngésző funkció használatához

Az MFP és a kiszolgáló közötti, webböngészőn keresztül folytatott kommunikáció lehallgatható, adatai módosíthatók. Ezért azt javasoljuk, hogy előre telepítse az MFP által böngészhető weboldalak tanúsítványait és engedélyezze a készülék A hely tanúsítványának ellenőrzése funkcióját. A jogosulatlan helyekhez való hozzáférést annak beállításával lehet megakadályozni, hogy a készülék csak olyan webhelyeket érhessen el, melyek tanúsítványa telepítve van a készülékre.

Azt javasoljuk, hogy engedélyezze [A hely tanúsítványának ellenőrzése] opciót, különösen ha Kibővített JavaScript segítségével küld adatokat.

Az [A hely tanúsítványának ellenőrzése] engedélyezéséhez engedélyeznie kell a készülék SSL funkcióját és telepítenie kell a hely tanúsítványokat.

Az SSL konfigurálásával kapcsolatosan lásd: SSL/TLS beállításainak konfigurálása.

A helyek tanúsítványainak telepítéséről szóló további részleteket lásd: Az IEEE 802.1X hitelesítés konfigurálása.

A készülék A hely tanúsítványának ellenőrzése beállításai csak a Web Image Monitor-on keresztül adhatók meg.

Lásd: kapcsolódó cikkek a Web Image Monitor Súgójában.

Ha az [A hely tanúsítványának ellenőrzése] le van tiltva, a felhasználó nem megbízható weboldalhoz fér hozzá és egy figyelmeztető üzenet jelenhet meg.

Ilyen esetben a kapcsolódó weboldal biztonsági problémát okozhat. Ilyen esetben a készülékadminisztrátor tekintse meg a következőt: Hibaelhárítás, majd ez alapján tájékoztassa a felhasználókat a szükséges teendőkkel kapcsolatban.

Továbbá, még ha az ilyen üzenet nem is jelenik meg, az információszivárgás és az adatmódosítás kockázatának csökkentése érdekében az adminisztrátornak meg kell kérnie a felhasználókat, hogy ellenőrizzék a megnyitott webhelyek tanúsítványait és URL-jeit, amivel megakadályozható a nem engedélyezett weboldalakhoz való hozzáférés.

Nem megbízható weboldal

Egy „nem megbízható webhely” az alábbi tulajdonságokkal rendelkezik:

  • Nem bocsát ki semmilyen tanúsítványt.

  • Ismeretlen forrás bocsátja ki a hely tanúsítványát.

  • A hely tanúsítványa lejárt.