Fejléc átugrása
 

Naplófájlok kezelése

A készülékben tárolt naplófájlok gyűjtésével lehetősége van követni a készülékhez való hozzáférési adatokat, felhasználói azonosítókat, a készülék egyes funkcióinak használatát, illetve a hibaelőzményeket.

A naplófájlok törölhetők, hogy felszabadítson tárhelyet a merevlemezen, és titkosíthatja azokat, hogy megelőzze az információk kiszivárgását.

A naplófájlokat a Web Image Monitoron vagy a Naplógyűjtő szerveren keresztül tekintheti meg. Az összegyűjtött naplófájlok CSV-fájlokká konvertálhatók és egyszerre letölthetők. Nem olvashatók közvetlenül a merevlemezről.

Naplótípusok

A készülék 3 naplófájltípust tárol: munkanaplófájlokat, hozzáférési naplófájlokat és takarékos üzemmód naplófájlokat.

  • Munkanapló

    Tárolja a felhasználók fájl-alapú műveleteinek adatait, mint a másolás, nyomtatás és a dokumentumszerveren való tárolás, valamint a kezelőpanelről végzett műveletekkel kapcsolatos információkat, mint például faxok küldése és fogadása, szkennelt fájlok küldése, illetve jelentések (pl. a konfigurációs lista) nyomtatása.

  • Hozzáférési napló

    Az alábbi tevékenységekkel kapcsolatos adatokat tárol: be- és kijelentkezés; tárolt fájlokkal kapcsolatos műveletek, például létrehozás, szerkesztés, törlés; karbantartó szervizszakember által végrehajtott műveletek, mint a merevlemez formattálása; rendszerműveletek, mint például a naplóátvitelek eredményének megtekintése; valamint biztonsági műveletek, például a titkosítás beállításainak megadása, a jogosulatlan hozzáférés felismerése, felhasználó kizárás, és firmware hitelesítés.

  • Környezetbarát naplófájl

    Főkapcsoló BE- és KIkapcsolása, tápellátási státusz, munkaidők vagy munkák közötti időintervallum, papírfogyasztás per óra, energiafogyasztás adatait tárolja.

Megjegyzés

  • A naplózószerver részleteit a naplózószerver felhasználói útmutatójában olvashatja.

  • A naplógyűjtő szerver használatakor konfigurálnia kell a naplógyűjtő szerveren a naplóátvitel beállításait.