Fejléc átugrása
 

Jogosulatlan másolás elleni védelem / Adatvédelem másolásnál

A nyomtató funkciója lehetővé teszi egy minta beágyazását a nyomatokba a jogosulatlan másolás megnehezítése vagy megakadályozása érdekében.

Ha a Jogosulatlan másolás elleni védelem funkció engedélyezve van, a beágyazott szövegminták (például egy "Nem másolható" üzenet), jelennek meg, amikor a dokumentumokat törvénytelenül másolják. Ilyen módon a jogosulatlan másolás megakadályozható.

Ha a Jogosulatlan másolás elleni védelem funkciót használják és a dokumentumba ágyazott speciális minták engedélyezve vannak, a beágyazott mintákkal rendelkező dokumentumok másoláskor szürke felülnyomattal jelennek meg. Ilyen módon az információk kiszivárgása megakadályozható. A dokumentumok szürke felülnyomattal történő védelméhez telepítse a másolóra vagy a többfunkciós nyomtatóra a Copy Data Security Unit egységet.

Ha a gépre felszerelt Copy Data Security Unit egység érzékeli, hogy a fájlt a Data Security for Copying funkcióval védték le, a készülék hangjelzést ad és naplózza a jogosulatlan másolást.

A részletes információkat lásd lejjebb:

A Jogosulatlan másolás elleni védelem használata

  1. A beágyazott minta nyomtatásának engedélyezése. A készülék adminisztrátora konfigurálhatja ezt a beállítást. A beállítás konfigurálásával kapcsolatos részleteket lásd: Mintanyomtatás engedélyezése.

  2. Adja meg a nyomtató funkcióban az illetéktelen másolás megakadályozásának beállításait. A beállítás megadásának lehetősége a [Kötelező jogtalan másolás elleni védelem] részben megadott beállításoktól függ. A részleteket lásd: Mintanyomtatás engedélyezése.

Az Adatvédelem másolásnál használata

  1. Engedélyezze a beágyazott minta nyomtatása beállítást. A készülék adminisztrátora konfigurálhatja ezt a beállítást. A beállítás konfigurálásával kapcsolatos részleteket lásd: Mintanyomtatás engedélyezése.

  2. Adja meg a másolási funkció adatbiztosításának beállításait a nyomtató funkcióban. A beállítás megadásának lehetősége a [Kötelező jogtalan másolás elleni védelem] részben megadott beállításoktól függ. A részleteket lásd: Mintanyomtatás engedélyezése.

  3. Konfigurálja a "Adatvédelem másolásnál érzékelése" beállítást a nyomatokhoz, így a készülék szürke felülnyomattal nyomtatja a dokumentumokat, ha azokat illegálisan másolják, szkennelik vagy tárolják a gépen. A készülék adminisztrátora konfigurálhatja ezt a beállítást. A beállítás konfigurálásával kapcsolatos részleteket lásd: Az Adatvédelem másolásnál érzékelése engedélyezése.