Fejléc átugrása
 

E-mail titkosítás

E-mail üzenetek S/MIME titkosítási mód használatával való küldéséhez, először a Web Image Monitor használatával a felhasználói tanúsítványt kell elkészíteni, és azt a címjegyzékben a felhasználói adminisztrátornak kell regisztrálnia. A tanúsítvány címjegyzékben történő regisztrálásával minden felhasználó számára megadja a nyilvános kulcsát. A tanúsítvány telepítése után a Web Image Monitor használatával adja meg a a titkosítási algoritmust. Az algoritmust hálózati adminisztrátor adhatja meg.

E-mail titkosítása

  1. Készítsen elő egy felhasználói tanúsítványt.

  2. A Web Image Monitor használatával telepítse a felhasználói tanúsítványt a címjegyzékbe. (A tanúsítvány nyilvános kulcs a címjegytékben kerül meghatározásra.)

  3. Adja meg a titkosítási algoritmust a Web Image Monitor segítségével.

  4. A megosztott kulcs használatával titkosítsa az e-mail üzenetet.

  5. A megosztott kulcs a felhasználó nyilvános kulcsának használatával van titkosítva.

  6. A titkosított e-mail el van küldve.

  7. A vevő egy titkos kulcs használatával, mely megfelel a nyilvános kulcsnak dekódolja a megosztott kulcsot.

  8. A megosztott kulcs segítségével végbemegy a titkosított adatok dekódolása.

Megjegyzés

  • A készülékre telepíthető felhasználói tanúsítványoknak 3 típusa van, a „DER Encoded binary X.509”, a „Base 64 Encoded X.509” és a „PKCS #7” tanúsítvány.

  • Amikor egy címjegyzékhez egy felhasználói tanúsítványt telepít a Web Image Monitor segítségével, hibaüzenet jelenhet meg, ha a tanúsítvány-fájl nem csak egy tanúsítványt tartalmaz. Ebben az esetben egyenként telepítse a tanúsítványokat.