Fejléc átugrása
 

A titkosítási beállítások engedélyezése

Fontos

  • A készüléken nem végezhet műveletet az adattitkosítási folyamat alatt.

  • Ha a titkosítási eljárás megkezdődik, azt nem lehet leállítani. Amíg a titkosítási eljárás folyamatban van, ne kapcsolja ki a készülék főkapcsolóját. Ha kikapcsolja a készülk főkapcsolóját a titkosítás művelete közben, a merevlemez megsérülhet és a rajta lévő adatok elveszhetnek.

  • Ha a készülék meghibásodik, akkor a titkosítási kódra van szükség az adatok helyreállításához. Az adathelyreállítás érdekében a titkosítási kódot mindenképpen tárolja biztos helyen.

  • A titkosítás a kezelőpanel eljárásának befejezését és a készülék a főkapcsoló ki- és bekapcsolásával való újraindítását követően kezdődik. Ha a törlés felülírással és a titkosítási funkció is be van kapcsolva, a titkosítás a merevlemezen tárolt adatok felülírása és a főkapcsoló ki- és bekapcsolásával végzett újraindítása után kezdődik el.

  • Ha merevlemez-törlést felülírással funkciót és titkosítást használ egyszerre, és a 3 felülírás lehetőséget választja ki a "Véletlen számok" lehetőségnél, a folyamat maximálisan 11 órát vehet igénybe. A már titkosított állapotból történő újratitkosítás ugyanannyi időt vesz igénybe.

  • Az „Összes memória törlése” funkció a készülék biztonsági beállításait is törli, ezért sem a készülék, sem a felhasználók adminisztrációja nem lesz lehetséges. Biztosítsa, hogy az "Összes memória törlése" elvégzését követően a felhasználók ne mentsenek semmilyen adatot a készüléken.

  • Az újraindítás gyorsabb lesz akkor, ha nincs adat, amelyet át kell vinni a merevlemezre, és ha a titkosítás beállítása [Formázz minden adatot] értéken van, még akkor is, ha a merevlemez összes adata formázott. Mielőtt a titkosítást elvégzi javasoljuk, hogy mentse fontos adatait, például a címlista és az összes adatot a Dokumentumszerveren.

  • Ha a titkosítási kulcs frissítése nem fejeződött be, a kinyomtatott titkosítási kulcs érvénytelen lesz.

1A készülék kezelőpaneljén jelentkezzen be készülékadminisztrátorként.

2Nyomja meg a [Rendszerbeállítások] gombot.

3Nyomja meg az [Adminisztrátori eszk.] gombot.

4Nyomja meg 3-szor a [Lefelé nyílgombKöv.] gombot.

5Nyomja meg a [Készülék adattitkosítási beállításai] gombot.

A kezelőpanel ismertetése

6Nyomja meg a [Titkosít] gombot.

A kezelőpanel ismertetése

7Válassza ki a merevlemezre továbbítandó, és a nem törlendő adatokat.

Minden adat merevlemezre viteléhez válassza a [Összes adat] lehetőséget. Csak a készülékbeállítási adatok átviteléhez a [Csak fájlrendszeradat] beállítást válassza ki. Minden adat törléséhez az [Összes adat formátuma] beállítást válassza ki.

8Válassza ki a biztonsági mentés módszerét.

Ha a [Ment SD kár.-ra] lehetőséget választotta, helyezzen egy SD-kártyát a kezelőpanel oldalán lévő hordozónyílásba, és a készülék adattitkosítási kulcsának biztonsági mentéséhez nyomja meg az [OK] gombot.

Az SD-kártya behelyezésével kapcsolatos tudnivalókért lásd: "Inserting/Removing a Memory Storage Device", Getting Started.

Ha a [Papírra nyomtat] lehetőséget választja, nyomja meg a [Start] billentyűt és nyomtassa ki a készülék adattitkosítási kódját.

9Nyomja meg az [OK] gombot.

10Nyomja meg a [Kilépés] gombot.

11Nyomja meg a [Kilépés] gombot.

12Jelentkezzen ki.

13Kapcsolja ki, majd vissza a főkapcsolót.

A készülék bekapcsolása után elindul a memóriaadatok konvertálása. Várja meg a “Memóriakonverzió kész. Kapcsolja ki a készüléket.”, üzenetet és kapcsolja ki ismét a készüléket.

A készülék kikapcsolásának részletes ismertetését lásd: "Turning On/Off the Power", Getting Started.