Wanneer het scannen niet naar wens verloopt

Probleem

Oorzaken

Oplossing

De gescande afbeelding is vuil.

De glasplaat, het scanglas of de geleiderplaat van de ADF is vies.

Maak deze schoon. Voor meer informatie over het reinigen van het apparaat, zie Onderhoud en specificaties.

De afbeelding is vervormd of verplaatst.

Het origineel is verplaatst tijdens het scannen.

Verplaats het origineel niet tijdens het scannen.

De afbeelding is vervormd of verplaatst.

Het origineel is niet plat tegen de glasplaat gedrukt.

Zorg ervoor dat het origineel plat tegen de glasplaat wordt gedrukt.

De gescande afbeelding is ondersteboven.

Het origineel is ondersteboven geplaatst.

Plaats het origineel in de juiste richting. Voor meer informatie over het plaatsen van originelen, zie Scannen.

Er verschijnt geen afbeelding na het scannen.

Het origineel is achterstevoren geplaatst.

Wanneer het origineel direct op de glasplaat wordt geplaatst, moet de te scannen zijde naar beneden liggen. Wordt het origineel via de ADF ingevoerd, dan moet de te scannen zijde naar boven liggen.

Afbeeldingen worden geroteerd gescand.

Als u het origineel met de bovenste rand naar achteren plaatst en afbeeldingen in kleur of grijstinten opslaat als een TIFF- of JPEG-bestand, dan worden ze gedraaid gescand.

Wanneer er een origineel direct op de glasplaat wordt gelegd, lijn dan de bovenrand uit met de linkerkant van de glasplaat.

Wanneer er een stapel originelen in de ADF wordt gelegd, doe ze er dan zodanig in dat de bovenrand er eerst in gaat. Voor meer informatie over het plaatsen van originelen, raadpleegt u de handleiding Scannen.

De gescande afbeelding bevat witte gedeelten.

• Als u originelen scant met functies die niet tot de TWAIN-netwerkscannerfunctie behoren, dan kunnen bepaalde papierformaat- en resolutie-instellingen gescande afbeeldingen produceren die groter zijn dan het opgegeven formaat, omdat er marges aan de zijkanten worden toegevoegd.

• Als de File Format Converter (optioneel) is geïnstalleerd, worden de marges wellicht breder.

Scannen met een hogere resolutie kan de marges verkleinen.

De gescande afbeelding wordt grijs weergegeven of er verschijnt een tekstpatroon op de achtergrond.

U heeft een document met kopieerbeveiliging gescand. Dit document is beveiligd tegen onbevoegd kopiëren.

Controleer het document. Voor meer informatie over het voorkomen van ongeautoriseerd kopiëren van het document, zie Kopiëren / Document Server.

De intensiteit van de schakeringen in de gescande afbeelding is anders dan die van het origineel.

Als u Hoge compressie PDF als bestandstype hebt geselecteerd om in op te slaan als het origineel wordt gescand, kan de intensiteit van de schakeringen variëren.

Druk op het beginscanscherm op [Verzend Bestandstype/naam] en geef dan [PDF/A] op bij "PDF-bestandsinst.".

Raadpleeg de handleiding Scannen voor informatie over PDF-bestandsinstellingen.

Nadat een origineel is gescand, worden de volgende instellingen geannuleerd:

Bestemming, Afzender, E-mailtekst, Onderwerp en Bestandsnaam

Om te voorkomen dat de gescande gegevens naar de verkeerde bestemming verstuurd worden, beschikt dit apparaat over een functie die de instellingen annuleert zodra de gescande gegevens zijn verzonden.

Neem contact op met uw servicevertegenwoordiger voor details over hoe u kunt voorkomen dat de instellingen automatisch gereset worden nadat de gescande gegevens verzonden zijn.