Als u geen duidelijke kopieën kunt maken

Probleem

Oorzaken

Oplossing

De kopieën zijn vuil.

De beeldbelichting is te hoog.

Pas de belichtingsinstellingen aan. Voor meer informatie over belichtingsinstellingen, zie Kopiëren / Document Server.

De kopieën zijn vuil.

Automatische belichting is niet geselecteerd.

Selecteer [Autom. bel.] op het bedieningspaneel.

De achterzijde van een originele afbeelding is gekopieerd.

De beeldbelichting is te hoog.

Pas de belichtingsinstellingen aan. Voor meer informatie over belichtingsinstellingen, zie Kopiëren / Document Server.

De achterzijde van een originele afbeelding is gekopieerd.

Automatische belichting is niet geselecteerd.

Selecteer [Autom. bel.] op het bedieningspaneel.

De achterzijde van een originele afbeelding is gekopieerd.

Het origineel is dun.

Selecteer op het bedieningspaneel [Autom. bel.] of pas de belichtingsinstellingen van de afbeelding aan.

Voor meer informatie over belichtingsinstellingen, zie Kopiëren / Document Server.

Bij het kopiëren van beplakte originelen, verschijnt er een schaduw op de kopie.

De beeldbelichting is te hoog.

• Pas de belichtingsinstellingen aan. Voor meer informatie over belichtingsinstellingen, zie Kopiëren / Document Server.

• Verander de oriëntatie van het origineel.

• Gebruik doorzichtige tape op de beplakte delen.

Bij elke kopie is hetzelfde gebied vuil.

De glasplaat, het scanglas of de geleiderplaat van de ADF is vies.

Maak deze schoon. Voor meer informatie over het reinigen van het apparaat, zie Onderhoud en specificaties.

Bij elke kopie is hetzelfde gebied vuil.

• Het origineel dat al is afgedrukt, is gescand.

• Het type origineel is ingesteld op [Tekst/Foto] en er is een origineel geplaatst waarop de tekst en foto's nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn.

Op het bedieningspaneel drukt u in [Overige] op [Generatiekopie] en dan begint u te kopiëren.

De intensiteit van de schakeringen is anders dan die op het origineel.

Als het origineeltype bij het kopiëren op [Tekst/Foto] is ingesteld, kan de intensiteit van schakeringen variëren.

Op het bedieningspaneel drukt u bij origineeltypes op [Foto] of [Tekst] en dan begint u te kopiëren.

De kopieën zijn te licht.

De belichting is te licht ingesteld.

Pas de belichtingsinstellingen aan. Voor meer informatie over belichtingsinstellingen, zie Kopiëren / Document Server.

De kopieën zijn te licht.

Een lichte kopie kan ontstaan als u vochtig of ruw, korrelig papier gebruikt.

• Gebruik papier dat geschikt is voor dit apparaat. Voor meer informatie over het aanbevolen papier, zie Papierspecificaties en papier bijvullen.

• Gebruik papier dat is opgeslagen onder de aanbevolen temperatuur en luchtvochtigheid. Voor meer informatie over het juist bewaren van papier, zie Papierspecificaties en papier bijvullen.

Delen van afbeeldingen worden niet gekopieerd.

Het origineel is niet correct geplaatst.

Plaats het origineel op de juiste wijze. Voor meer informatie over het plaatsen van originelen, zie Papierspecificaties en papier bijvullen.

Delen van afbeeldingen worden niet gekopieerd.

Het juiste papierformaat is niet geselecteerd.

Kies het juiste papierformaat.

Delen van afbeeldingen worden niet gekopieerd.

Zelfs als u de originelen correct in de ADF of op de glasplaat plaatst, is het mogelijk dat een marge van een paar millimeter aan alle vier de zijden niet wordt gekopieerd.

Gebruik de functie "Marge maken" om het originele formaat te verkleinen.

Voor meer informatie over een ontbrekend afbeeldingsgebied, zie Kopiëren / Document Server.

Afbeeldingen zijn alleen gedeeltelijk gekleurd.

Het papier is vochtig.

Gebruik papier dat is opgeslagen onder de aanbevolen temperatuur en luchtvochtigheid. Voor meer informatie over het juist bewaren van papier, zie Papierspecificaties en papier bijvullen.

Er verschijnen gekleurde lijnen.

De glasplaat, het scanglas of de geleiderplaat van de ADF is vies.

Maak deze schoon. Voor meer informatie over het reinigen van het apparaat, zie Onderhoud en specificaties.

Er verschijnen zwarte lijnen.

De glasplaat, het scanglas of de geleiderplaat van de ADF is vies.

Maak deze schoon. Voor meer informatie over het reinigen van het apparaat, zie Onderhoud en specificaties.

Er verschijnen witte lijnen.

De glasplaat of het scanglas is vuil.

Maak deze schoon. Voor meer informatie over het reinigen van het apparaat, zie Onderhoud en specificaties.

Er verschijnen witte lijnen.

Het stofvrije glas is vies.

Reinig het stofvrije glas. Voor meer informatie over het reinigen van het stofvrije glas, zie Onderhoud en specificaties.

De kopieën zijn blanco.

Het origineel is niet correct geplaatst.

Plaats het origineel op de juiste wijze. Zie de handleiding Papierspecificaties en papier bijvullen voor meer informatie over het plaatsen van originelen.

Er verschijnt een moiré-patroon op de kopieën.

Afbeelding van een moiré-patroon

Het origineel bevat een afbeelding bestaande uit stippen of veel lijnen.

Plaats het origineel op de glasplaat onder een kleine hoek.

Er verschijnen zwarte stippen op de kopie van een foto.

Vanwege een hoge luchtvochtigheid is de foto tegen de glasplaat blijven plakken.

• Plaats een OHP-transparant op de glasplaat en plaats de afdruk vervolgens bovenop het OHP-transparant.

• Plaats de afdruk op de glasplaat en leg er dan twee of drie vellen wit papier bovenop. Laat de ADF tijdens het kopiëren open staan.

Er verschijnen witte strepen op de OHP-transparant.

Er zitten stukjes papier vast aan de OHP-transparant.

Gebruik een droge doek om papierdeeltjes van de achterkant van de OHP-transparant af te vegen.

De afbeelding op de achterzijde van de dubbelzijdige kopieën heeft vage blanke vlekken of is besmeurd.

Missende plekken en vegen worden veroorzaakt door vocht dat uit het papier lekt.

• Plaats het apparaat niet in een omgeving waar lage temperaturen voorkomen.

• Gebruik papier dat is opgeslagen in een ruimte die voldoet aan de voorschriften voor temperatuur en vochtigheid die wij aanbevelen. Voor meer informatie over onze aanbevelingen voor papieropslag, zie Papierspecificaties en papier bijvullen.

• Plaats de optionele luchtontvochtigende verwarmer. Neem voor meer informatie over de luchtontvochtigende verwarmer contact op met uw servicevertegenwoordiger.