Foutenrapp. afdr.

Kies dit om een foutrapport af te drukken wanneer een printer- of geheugenfout optreedt.

Standaardinstelling: [Uit]

Automatisch doorgaan

Geef aan of het apparaat wel of niet automatisch doorgaat met afdrukken nadat er een systeemfout heeft plaatsgevonden. Voor meer informatie over het configureren van deze functie raadpleegt u Paginadoorvoer uitvoeren wanneer er zich een fout voordoet.

Standaardinstelling: [Uit]

Opslaan en foute taak overslaan

Een document wordt automatisch opgeslagen in het apparaat als een afdruktaak uitgesteld wordt vanwege een fout. Ondanks deze fout kan het volgende document afgedrukt worden. Deze functie kan gebruikt worden voor Normale afdruk-, Testafdruk- en Opgeslagen afdruk-bestanden. De taaksoort kan opgegeven worden in de lijst "Taaksoort:" van het printerstuurprogramma. Voor meer informatie, zie Documenten op de harde schijf opslaan en ze dan afdrukken.

Het afdrukken van het document dat in het apparaat is opgeslagen, kan worden hervat door dit aan te geven via het bedieningspaneel. Voor meer informatie, zie Documenten afdrukken die opgeslagen zijn wanneer een afdrukconfiguratiefout optrad.

De opslagmethode varieert afhankelijk van het soort document. Voor meer informatie, zie Opdrachten met fouten automatisch opslaan.

Hier kunt u het aantal te controleren pagina's opgeven. Geef het aantal pagina's in (tussen 1 en 999).

Als er twee of meer pagina's zijn opgegeven, zal het wat langer duren om de eerste pagina van een document af te drukken.

Standaardinstelling: [Uit]

Geheugenoverloop

Selecteer deze optie om een foutrapport geheugenoverloop af te drukken.

Standaard: [Niet afdrukken]

Bevst. vr PDL-fout autom annul

Geef aan of u het printen wel of niet wilt annuleren en het bevestigingsscherm wilt tonen als er een fout ontstaat vanwege de beperkingen die te maken hebben met de taal, opties of beveiligingsinstellingen van de printer.

Standaardinstelling: [Niet weergeven]

Afdruktaken met fouten automatisch annuleren

Als er een fout plaatsvindt, annuleert het apparaat automatisch de afdruktaak met een fout en de taken die ontvangen werden voordat de fout plaatsvond. Voor meer informatie over het instellen van deze functie, zie Het afdrukken van taken met fouten automatisch annuleren.

Standaardinstelling: [Uit]

Taakscheiding

U kunt taakscheiding inschakelen.

Dit menu kan alleen worden gekozen als er een optionele finisher is geïnstalleerd.

Standaardinstelling: [Uit]

Gerot.sort: Autom.pap. doorg.

Geef op of u wilt blijven afdrukken als Geroteerd sorteren is opgegeven en het papier dat geladen is in de papierlade opraakt in liggende of staande richting.

Standaardinstelling: [Uit]

• Aan

Hiermee wordt het afdrukken voortgezet vanuit de bronlade met het papier in een andere richting dan de opgegeven instelling zodra het papier in de opgegeven lade opraakt.

• Uit

Hiermee wordt het afdrukken gestopt en wordt op het bedieningspaneel van het apparaat een waarschuwingsbericht weergegeven als het papier in de bronlade opraakt. U kunt het afdrukken voortzetten nadat u nieuw papier heeft geplaatst of het afdrukken annuleren.

180 graden roteren

Om aan te geven of het beeld 180° moet worden gedraaid ten opzichte van de papierrichting.

Standaardinstelling: [Uit]

Gecomprimeerde gegevens afdrukken

Specificeer of gecomprimeerde taakgegevens wel of niet moeten worden uitgepakt voordat ze worden afgedrukt.

Het ondersteunde compressieformaat is GZIP.

Standaardinstelling: [Uit]

Dubbelzijdig

U kunt instellen of u op beide zijden van alle pagina's afdrukt.

Standaardinstelling: [Uit]

Kopieën

U kunt het aantal afdruksets opgeven. Deze instelling wordt uitgeschakeld als het aantal af te drukken pagina's is ingesteld met het printerstuurprogramma of andere opdracht.

Het aantal kopieën dat kan worden ingesteld, is 1 tot 999, met stappen van 1.

Standaardinstelling: "1" kopie

Blanco pag. afdr.

Hier kunt u opgeven of u lege pagina's wilt afdrukken.

Standaardinstelling: [Aan]

Pagina's die aan een van de volgende voorwaarden voldoen, worden als blanco beschouwd.

• Er zijn geen afbeeldingen.

• Er zijn afbeeldingen, maar die bevinden zich buiten het afdrukbare gebied.

• Er zijn enkel blanco tekens.

Wachttijd gereserveerde taak

U kunt opgeven hoelang het apparaat wacht met het ontvangen van een afdruktaak alvorens het andere functies, zoals de kopieer- en scanfunctie, laat onderbreken.

Standaardinstelling: [Wachten (kort)]

Printertaal

Geef de printertaal op.

Standaardinstelling: [Automatisch]

Sub papierformaat

U kunt opgeven of papier van A4- of Letter-formaat (81/2 × 11) automatisch geselecteerd wordt als het standaard formaat wanneer het voor de taak opgegeven formaat niet beschikbaar is.

Standaardinstelling: [Automatisch]

Paginaformaat

U kunt de standaardpapierformaten kiezen.

Standaardinstelling:

• Regio A pictogram (voornamelijk in Europa en Azië)

A4

• Regio B pictogram (voornamelijk in Noord-Amerika)

81/2 × 11

Het papierformaat dat u kunt selecteren is het volgende:

• A3, A4, A5, A6, B4JIS, B5JIS, B6JIS, SRA3, SRA4, C5 Env, C6 Env, DL Env, 12 × 18, 11 × 17, 11 × 15, 10 × 14, 81/2 × 14, 81/2 × 13, 81/2 × 11, 81/4 × 14, 81/4 × 13, 8 × 13, 8 × 10, 71/4 × 101/2, 51/2 × 81/2, 41/8 × 91/2, 37/8 × 71/2, 8K, 16K, aangepast formaat

Briefhoofdinstelling

Geef aan of u wel of niet wilt afdrukken op papier met een vaste afdrukzijde of afdrukrichting (briefpapier bijvoorbeeld). Zie voor meer informatie de handleiding Papierspecificaties en papier bijvullen.

Standaardinstelling: [Autodetectie]

• Uit

Niet afdrukken met de modus voor het afdrukken van briefpapier.

• Autodetectie

Geef aan of u wel of niet wilt afdrukken in de briefpapiermodus als een pagina met een vaste afdrukzijde of afdrukrichting als eerste pagina wordt opgegeven.

• Aan (altijd)

Regelmatig afdrukken met de modus voor het afdrukken van briefpapier.

Prioriteit lade-instelling

U kunt prioriteit geven aan de instellingen die in het printerstuurprogramma of de opdrachten zijn opgegeven of aan de instellingen die in het bedieningspaneel voor elke lade zijn gemaakt als het apparaat printgegevens ontvangt. Alleen de laden die op het apparaat zijn aangesloten, worden weergegeven.

• Papierbevestiging voor handinvoer

Geef aan of het bevestigingsscherm voor het papierformaat, papiertype en invoerrichting op het bedieningspaneel moet worden weergegeven als er papier wordt ingevoerd vanuit de handinvoer. Als [Weergeven] gespecificeerd is, kunt u de afdrukinstellingen van de handinvoer controleren voordat het afdrukken start.

Standaardinstelling: [Niet weergeven]

• Weergeven

• Niet weergeven

• Handinvoer

Standaardinstelling: [Apparaatinstelling: Elk type]

• Driver/Opdracht

Als een papierlade is opgegeven voor een afdruktaak, worden de papierinstellingen zoals papierformaat, papiertype en richting opgegeven in het printerstuurprogramma of via een opdracht toegepast, ongeacht of [Instell. papierlade] is opgegeven op het apparaat.

Als [Driver/Opdracht] is geselecteerd op de handinvoer, wordt de papierrichting toegepast die is opgegeven in [Instell. papierlade] op het apparaat. Selecteer [Automatische detectie] in [Instell. papierlade] of plaats papier in dezelfde richting als is opgegeven in [Instell. papierlade]. Als een aangepast formaat is opgegeven in het printerstuurprogramma of de opdracht, wordt de papierrichting toegepast die is opgegeven in het printerstuurprogramma of de opdracht.

• Apparaatinstelling(en)

De papierinstellingen die op het bedieningspaneel van het apparaat zijn geconfigureerd, worden op alle afdruktaken toegepast. Er treedt een fout op als de papierinstellingen die in het printerstuurprogramma of in de afdrukopdracht zijn opgegeven niet overeenkomen met de apparaatinstellingen.

• Apparaatinstelling(en): Elk type

Wanneer het papierformaat opgegeven op het bedieningspaneel van het apparaat overeenkomt met het formaat opgegeven in het printerstuurprogramma of de afdrukopdracht, wordt het papiertype opgegeven in het printerstuurprogramma of de afdrukopdracht gebruikt voor de afdruktaak.

Om deze functie te gebruiken:

• Geef in het printerstuurprogramma [Handinvoer] op voor de invoerlade.

• Geef hetzelfde papierformaat onder [Instellingen papierlade] op het bedieningspaneel van het apparaat door het printerstuurprogramma of de afdrukopdracht.

• Lade 1 tot 4

Standaardinstelling: [Apparaatinstelling(en)]

• Driver/Opdracht

• Apparaatinstelling(en)

Afdruk zonder marges

U kunt opgeven of u het afdrukgebied wilt uitbreiden of niet. Voor meer informatie over het afdrukgebied, zie Afdrukgebied.

Standaardinstelling: [Uit]

Standaard printertaal

U kunt de standaard taal van de printer instellen als het apparaat de printertaal niet automatisch kan vinden.

Standaardinstelling: [PCL]

Lade wisselen

U kunt opgeven of het apparaat al dan niet automatisch van lade wisselt als het papier van het opgegeven formaat en type niet in de lade zit die het printerstuurprogramma wil gebruiken.

Standaardinstelling: [Uit]

Automatisch lade wisselen (uitgebreid)

U kunt opgeven of u wilt overschakelen naar een geschikte lade wanneer het papier in de gebruikte lade op is.

Wanneer [Aan] is ingesteld, zal de uitgebreide automatische ladewisseling geselecteerd worden, ongeacht de instellingen van het printerstuurprogramma.

Standaardinstelling: [Uit]

Taken niet afgedr omdat app uit was

Het is mogelijk om op te geven of uitgestelde afdrukbestanden wel of niet moeten worden afgedrukt als de opgegeven afdruktijd daarvan is verstreken als het apparaat wordt ingeschakeld.

Standaard: [Niet afdrukken]

• Afdr. indien app. aan

Als het apparaat wordt ingeschakeld, zal het apparaat automatisch alle uitgestelde afdrukbestanden afdrukken die op het apparaat zijn opgeslagen en waarvan de opgegeven afdruktijd is verstreken.

• Niet afdrukken

Als er uitgestelde afdrukbestanden zijn waarvan de opgegeven afdruktijd verstreken is als het apparaat wordt ingeschakeld, wordt hun afdruktijdspecificatie geannuleerd en kunnen ze verwijderd worden via [Tijd. afdr.taken autom. verw.]. Voor meer informatie over [Tijd. afdr.taken autom. verw.], zie Gegevensbeheer.

Directe afdruktaken beperken

Als een afdruktaak naar het apparaat gestuurd wordt, kunt u opgeven of het document altijd in het apparaat opgeslagen moet worden zonder het af te drukken of het afdrukken ervan wilt annuleren. De documenten die automatisch in het apparaat opgeslagen zijn worden niet afgedrukt tenzij u het bedieningspaneel gebruikt om ze af te drukken. Hierdoor voorkomt u dat er documenten op de lades blijven liggen.

Als een document een Normale afdruk, Testafdruk of Opgeslagen afdruk is, kan het afgedrukt worden. De taaksoort kan opgegeven worden in de lijst "Taaksoort:" van het printerstuurprogramma. Voor meer informatie, zie Documenten op de harde schijf opslaan en ze dan afdrukken.

Als [Taken autom. opslaan] is geselecteerd, varieert de opslagmethode afhankelijk van het opgegeven documenttype. Voor meer informatie, zie Voorkomen dat documenten onbeheerd achterblijven of per ongeluk worden meegenomen.

Standaardinstelling: [Uit]

• Uit

• Taken autom. opslaan

Documenten worden automatisch in het apparaat opgeslagen zonder afgedrukt te worden, ongeacht de afdrukinstellingen.

• Alle dir. afdr.tkn annul.

Afdrukken wordt altijd geannuleerd, ongeacht de afdrukinstellingen.

Oorspronkelijk scherm schakelen

Selecteer het scherm dat moet worden weergegeven als er in het Home-scherm op [Printer] wordt gedrukt.

Standaardinstelling: [Takenlijst]

• Taaklijst

Toont de lijst met taken.

• Afdruktaken

Toont de lijsten met de documenten die in het apparaat zijn opgeslagen en de gebruikers-ID's.

Opmerking

• Voor meer informatie over het wijzigen van de printerfuncties, zie de handleiding Het apparaat aansluiten / Systeeminstellingen.