SUB-codes voor verzending instellen

In dit gedeelte wordt beschreven hoe u een SUB-code kunt gebruiken om een document als vertrouwelijk te verzenden of om een document via een verzendstation te verzenden.

Een SUB-code is een ID dat bestaat uit cijfers, Scherp, Sterretje en spaties.

Vertrouwelijke verzending

Documenten die als vertrouwelijk worden verzonden, worden opgeslagen in het geheugen van de ontvanger en worden niet automatisch afgedrukt. De ontvangende partij voert de SUB-code in om het ontvangen bestand te kunnen afdrukken. Hiermee kan de privacy van beide partijen gegarandeerd worden bij het verzenden van een vertrouwelijk document dat bedoeld is voor één specifiek persoon, omdat alleen diegene die in het bezit is van de SUB-code het document kan afdrukken.

Om een vertrouwelijke verzending uit te kunnen voeren, moet u een apparaat opgeven dat de functie Persoonlijke box als bestemming heeft.

Verzending via een verzendstation

Als u een document via een verzendstation verzendt, kunt u kosten besparen door het document naar meerdere bestemmingen op afstand te versturen. Bovendien bespaart u tijd, omdat u meerdere documenten met één handeling kunt versturen.

Om documenten via een verzendstation te sturen, moet u een apparaat opgeven dat de functie Doorzendbox als bestemming heeft.

Haal de SUB-code van de andere partij vooraf op. Als de ontvanger niet over een SUB-code beschikt, geeft u uw SUB-code.

Een SUB-code kan niet worden gebruikt met internetfax, verzending naar e-mailadressen en mapverzending.

1Plaats het origineel en selecteer de gewenste scaninstellingen.

2Druk op [TX modus].

Schermafbeelding bedieningspaneel

3Druk op [Opties instellen].

4Druk op [SUB Code Verzending].

5Druk twee keer op [OK].

6Voer het faxnummer van de bestemming in of een IP-faxbestemming.

7Druk op [Geav.eigsch.].

8Controleer of [SUB Code] is geselecteerd.

9Druk op [TX SUB Code].

10Voer een SUB-code in met behulp van de cijfertoetsen en druk vervolgens op [OK].

11Indien een wachtwoord vereist is, drukt u op [Wachtwoord (SID)], voert u het wachtwoord in met de cijfertoetsen en drukt u vervolgens op [OK].

12Druk op [OK].

13Druk op de [Start]-knop.

Opmerking

• Wanneer u een faxdocument verstuurt via Directe verzending en het faxapparaat van de ontvanger de functie SUB Code niet ondersteunt, wordt dit gemeld via een bericht op het display. Als dit gebeurt, drukt u op [Afsluiten] om de verzending te annuleren.

• Zorg ervoor dat het aantal tekens in de SUB-code overeenkomt met de specificatie van het apparaat waarnaar u verzendt. Voor het maximum aantal cijfers voor de SUB-code van dit apparaat, zie Maximumwaarden.

• Wanneer een SUB-code is opgeslagen in het adresboek, kan de SUB-code worden aangepast of verwijderd nadat de bestemming geselecteerd is met de bestemmingstoetsen.

Verwante onderwerpen

Het instellen van een wachtwoord