Duplex kopiëren

Hiermee worden twee enkelzijdige pagina's of één dubbelzijdige pagina op één dubbelzijdige pagina gekopieerd. Tijdens het kopiëren wordt de afbeelding verschoven om ruimte te maken voor de bindmarge.

Voorbeeld van Duplex

Er zijn twee soorten Duplex.

1-zijdig 2-zijdig

Hiermee worden twee 1-zijdige pagina's op één 2-zijdige pagina gekopieerd.

2-zijdig 2-zijdig

Hiermee wordt één 2-zijdige pagina op één 2-zijdige pagina gekopieerd.

De resulterende gekopieerde afbeelding kan afwijken van de richting waarin u de originelen heeft geplaatst(Staand of Liggend).

Origineelrichting en voltooide kopieën

Als u op beide zijden van het papier wilt kopiëren, selecteert u de richting van het origineel en de gewenste richting van de kopie.

Origineel

Originelen plaatsen

Originele invoerrichting

Richting

Kopiëren

Afbeelding van het origineel

Afbeelding van het origineel

Schermafbeelding bedieningspaneel

Boven/boven

Afbeelding van de kopie

Afbeelding van het origineel

Afbeelding van het origineel

Schermafbeelding bedieningspaneel

Boven/onder

Afbeelding van de kopie

Afbeelding van het origineel

Afbeelding van het origineel

Schermafbeelding bedieningspaneel

Boven/boven

Afbeelding van de kopie

Afbeelding van het origineel

Afbeelding van het origineel

Schermafbeelding bedieningspaneel

Boven/onder

Afbeelding van de kopie

1Druk op [Duplex/combi./reeks].

Schermafbeelding bedieningspaneel

2Let erop dat [Duplex] is geselecteerd. Als [Duplex] niet geselecteerd is, druk dan op [Duplex].

3Selecteer [1-zijdig 2-zijdig] of [2-zijdig 2-zijdig] afhankelijk van de manier waarop u het document uitgevoerd wilt hebben.

Om de richting van het origineel of de kopie te wijzigen, druk op [Richting].

Schermafbeelding bedieningspaneel

4Druk op [OK].

5Plaats de originelen.

6Druk op de toets [Spec. orig.].

7Selecteer de richting van het origineel en druk vervolgens op [OK].

Schermafbeelding bedieningspaneel

8Druk op de [Start]-knop.

Opmerking

• U kunt de volgende soorten kopieerpapier niet gebruiken met deze functie:

• Kalkpapier

• Etiketten (stickervellen)

• OHP-transparanten

• Enveloppen

• Gecoat papier

• Als in de ADF een oneven aantal originelen is geplaatst, is de achterkant van de laatste gekopieerde pagina blanco.

• U kunt [1-zijdig 2-zijdig] of [2-zijdig 2-zijdig] ook rechtstreeks selecteren door op de functietoets te drukken. Ga in dat geval door naar stap 5.

• Raadpleeg "Onderhoud en specificaties" voor meer informatie over de formaten, richtingen en gewichten van het papier dat kan worden gebruikt voor de Duplex-functie.

• U kunt de marges instellen onder [Bewerken] in Gebruikerstools. Voor meer informatie, zie Bewerken.