Gecombineerd kopiëren

In deze modus kunt u automatisch een reproductieverhouding selecteren en de originelen op één vel papier kopiëren.

Het apparaat selecteert een reproductieverhouding tussen 25% en 400%. Als de richting van het origineel afwijkt van die van het kopieerpapier, wordt de afbeelding automatisch 90 graden gedraaid om een goede kopie te kunnen maken.

De richting van het origineel en de positie van de afbeelding bij Combineren

De positie van de afbeelding bij Combineren verschilt afhankelijk van de richting van het origineel en het aantal originelen dat moet worden gecombineerd.

• Staande (Staand) originelen

Voorbeeld van Combineren

• Liggende (Liggend) originelen

Voorbeeld van Combineren

Originelen plaatsen (originelen in de ADF)

De kopieervolgorde van de functie Combineren is standaard ingesteld op [Van links naar rechts]. Als u originelen van rechts naar links in de ADF wilt kopiëren, plaatst u ze ondersteboven.

• Originelen worden van links naar rechts gelezen.

Voorbeeld van Combineren

• Originelen worden van rechts naar links gelezen

Voorbeeld van Combineren

Opmerking

• Wanneer u [2-zijdig] voor [origineel:] of [Comb. 2-zijd.] voor [Kopie:] hebt geselecteerd, dan kunt u de richting wijzigen. Voor meer informatie, zie De richting van het origineel en de kopie instellen.

• Wanneer de berekende reproductieverhouding lager is dan de minimale reproductieverhouding, wordt de berekende reproductieverhouding aangepast aan de minimumverhouding. In dit geval worden bij sommige reproductieverhoudingen delen van de afbeelding mogelijk niet gekopieerd.

• Als het aantal ingevoerde originelen kleiner is dan het aantal originelen dat is opgegeven om te worden gecombineerd, blijft de laatste pagina blanco, zoals afgebeeld.

Voorbeeld van Combineren

• U kunt de volgorde van gecombineerde afbeeldingen wijzigen onder [Kopieervolgorde in combimodus] in Gebruikerstools. Voor meer informatie, zie Bewerken.

• U kunt een andere scheidingslijn instellen onder [Scheidingslijn in combimodus] in Gebruikerstools. Voor meer informatie, zie Bewerken.

• U kunt instellen of u een marge van 3 mm langs de vier randen van elk origineel wilt wissen tijdens het gecombineerde kopiëren. Deze instelling kan worden gewijzigd onder [Orig. schaduw wis. in combimodus] in Gebruikerstools. Voor meer informatie, zie Bewerken.