Üstbilgiyi atla
 

Yazıcı İşlevini Kullanırken Kontrol Panelinde Görüntülenen Mesajlar

Önemli

Mesajlar

Nedenleri

Çözümleri

“Donanım Sorunu: Ethernet”

Ethernet arayüzünde bir hata oluştu.

Gücü kapatıp yeniden açın. Eğer mesaj tekrar görüntülenirse, servis temsilcinize başvurun.

“Donanım Sorunu: HDD”

Sabit diskte bir hata oluştu.

Gücü kapatıp yeniden açın. Eğer mesaj tekrar görüntülenirse, servis temsilcinize başvurun.

“Donanım Sorunu: USB”

USB arayüzünde bir hata ortaya çıkmıştır.

Gücü kapatıp yeniden açın. Eğer mesaj tekrar görüntülenirse, servis temsilcinize başvurun.

“Donanım Sorunu: Kablosuz Kart”

(Bir "kablosuz LAN kartı" veya "Bluetooth arayüz ünitesi"nden bir "kablosuz kart" olarak bahsedilir.)

Kablosuz LAN kartına erişilebilir, ancak bir hata algılandı.

Gücü kapatın ve ardından kablosuz LAN kartının doğru bir şekilde takılıp takılmadığını kontrol edin. Onaylamadan sonra, gücü tekrar açın. Eğer mesaj tekrar görüntülenirse, servis temsilcinize başvurun.

“Donanım Sorunu: Kablosuz Kart”

(Bir "kablosuz LAN kartı" veya "Bluetooth arayüz ünitesi"nden bir "kablosuz kart" olarak bahsedilir.)

  • Bluetooth arayüzü ünitesi makine açıldığında bağlanmıştır.

  • Bluetooth arayüzü ünitesi makine açıldığında çıkartılmıştır.

Gücü kapatın, ardından Bluetooth arayüzü ünitesinin doğru şekilde yerleştirilip yerleştirilmediğini kontrol edin. Onaylamadan sonra, gücü tekrar açın. Eğer mesaj tekrar görüntülenirse, servis temsilcinize başvurun.

“Ardından gelen kğd. n içerisine yükle. İşi iptal etmek için, [İşi Sıfırla] tuşuna basın.”

(n harfinin yerini bir rakam alır.)

Yazıcı sürücüsü ayarları doğru değildir veya kaset, yazıcı sürüsücüsünde seçilen boyutta kağıt içermiyordur.

Yazıcı sürücüsü ayarlarının doğru olup olmadığını kontrol edin, ve sonra giriş kasetine yazıcı sürücüsünde seçilen boyutta kağıt yükleyin. Kağıt boyutunun değiştirilmesi hakkında ayrıntılar için, bkz. Paper Specifications and Adding Paper.

“Zımba tepsisinde kağıt var.Kapağı açarak kağıdı çıkarın. ”

Yazdırma tamamlanmadan önce durdurulursa, sonlandırıcı içerisinde kağıt kalabilir.

Sonlandırıcıda kalan kağıdı çıkarın.

“Kağıt boyu ve türü uyuşmuyor. Aşağıdan başka kaset seçerek [Devam] tuşuna basın. İşi iptal et. için,[İşi Sıfırla] tuşuna basın. Kağ.boyu ve türü Kull.Araçları menüsünden değiştirilebilir.”

Yazıcı sürücüsü ayarları doğru değildir veya kaset, yazıcı sürücüsünde seçilen boyutta veya türde kağıt içermemektedir.

  • Yazıcı sürücüsü ayarlarının doğru olup olmadığını kontrol edin, ve sonra giriş kasetine yazıcı sürücüsünde seçilen boyutta kağıt yükleyin. Kağıt boyutunun değiştirilmesi hakkında ayrıntılar için, bkz. Paper Specifications and Adding Paper.

  • Yazdırmaya devam etmek veya bir işi iptal etmek için kaseti manuel olarak seçin. Kasetin manuel olarak seçilmesi veya bir yazdırma işinin iptal edilmesi hakkında ayrıntılar için, bkz. Print.

“ n kağıt boyutu eşleşmiyor. Aşağıdan bir başka kaset seçerek [Devam] tuşuna basın. Kağıt türü Kullanıcı Araçlarından da değiştirilebilir.”

(n harfinin yerini bir kaset adı alır.)

Kasetteki kağıt boyutu yazıcı sürücüsünde belirtilen kağıt boyutuyla aynı değil.

Belirtilen kağıt boyutuyla aynı kağıdı içeren bir kaset seçin.

“Paralel I/F kartı sorunlu. ”

IEEE 1284 arayüz kartında bir hata oluştu.

Gücü kapatıp yeniden açın. Eğer mesaj tekrar görüntülenirse, servis temsilcinize başvurun.

“Yazıcı yazı tipi hatası.”

Yazı tipi ayarlarında hata oluştu.

Servis temsilcinizle irtibata geçin.

“Kablosuz kartta sorun var. Lütfen servisi arayın.”

(Bir "kablosuz LAN kartı" veya "Bluetooth ünitesi", "kablosuz kart" olarak ifade edilir.)

Makine bir Bluetooth arızası algıladı veya bir Bluetooth ünitesi algılayamadı. Yanlış takılmış olabilir.

Bluetooth ünitesinin doğru takıldığını kontrol edin veya satış ya da servis temsilcinizle irtibat kurun.

“Hem ana hem de atama (bölüm) sayfaları aynı kağıt kasetine yerleştirildiği için yazdırılamaz. İşi iptal etmek için [İş Sıfırlama]'ya bsn.İşi tkr.yazd.içn.frkl.kstlr.belirtn. ”

Öteki sayfalar için seçilen tepsi, ara sayfanınki ile birebir aynı.

İşi sıfırlayın. Ara sayfa için seçtiğiniz tepsinin diğer sayfalara kağıt beslemesi yapmadığından emin olun.