Beveiligingstoestemmingen van PDF-bestanden wijzigen

Stel een masterwachtwoord in om het ongeautoriseerd afdrukken, wijzigen, kopiƫren of uitpakken van de inhoud van een PDF-bestand te voorkomen. Alleen gebruikers die het masterwachtwoord hebben, kunnen deze beperkingen resetten of wijzigen.

Belangrijk

• U kunt de ingestelde bestandsbeperkingen niet resetten of wijzigen zonder het masterwachtwoord. Noteer het masterwachtwoord en bewaar het op een veilige plaats.

1Druk op [Verzend Bestandstype/naam].

Schermafbeelding bedieningspaneel

2Druk op [PDF].

Selecteer indien nodig [Hoge compressie PDF].

3Druk op [Beveil.inst.].

4Selecteer het tabblad [Toest.].

5In [Masterwachtwoord] selecteert u [Instellen].

6In [Wachtwoord] drukt u op [Invoeren].

7Voer een wachtwoord in en druk vervolgens op [OK].

Het hier ingevoerde wachtwoord is noodzakelijk om de beveiligingsinstellingen van het PDF-bestand te kunnen wijzigen.

8Voer het wachtwoord nogmaals in ter bevestiging en druk vervolgens op [OK].

9Selecteer de instelling voor de beveiligingsmachtiging.

Schermafbeelding bedieningspaneel

U kunt de volgende beveiligingsinstellingen maken:

• Afdruktoestemming: [Verbieden], [Toestaan] of [Alleen lage resolutie]

• Toestemming bewerken: [Verbieden] of [Toestaan]

• Toestemming voor kopiĆ«ren of uitpakken van inhoud: [Verbieden] of [Toestaan]

10Druk twee keer op [OK].

Opmerking

• Het wachtwoord van een document mag niet hetzelfde zijn als het masterwachtwoord.

• Masterwachtwoorden kunnen maximaal 32 alfanumerieke karakters bevatten.

• Als [40 bit RC4] is geselecteerd als PDF-coderingsniveau, kunt u niet [Alleen lage resolutie] selecteren als afdruktoestemming.