Basisbedieningsprocedure van de WSD-scanner (ophaaltype)

1Op de clientcomputer klikt u op het menu [Start], gaat u naar [Alle programma's] en klikt u vervolgens op [Windows faxen en scannen].

2Plaats een origineel op dit apparaat.

3In het venster [Windows faxen en scannen] klikt u op het menu [Bestand], gaat u naar [Nieuw] en klikt u vervolgens op [Scannen...].

4Wanneer er een dialoogvenster voor het selecteren van het apparaat dat u wilt gebruiken, verschijnt, selecteert u de naam van het apparaat in de lijst en klikt u vervolgens op [OK].

5Maak in het dialoogvenster [Nieuwe scan] de instellingen voor het origineeltype, scantype en invoerrichting van het origineel, enz.

Voor meer informatie, zie Items en instellingen voor het scanprofiel.

6Klik op [Scannen].

Het origineel wordt gescand.

Opmerking

• Als het scannen te lang duurt, kan de computer een time-out krijgen, waardoor het bericht "Automatisch scannen kan niet worden voltooid" verschijnt. Als dit gebeurt, wijzigt u de scaninstellingen of scant u de originelen per zijde.

• Als u in de profielinstellingen [Papierinvoer (enkelzijdig scannen)] kiest voor [Bron], dan wordt slechts een zijde per bewerking gescand. Als u [Papierinvoer (dubbelzijdig scannen)] kiest voor [Bron], dan worden per bewerking twee zijden gescand.

• Wanneer vanuit de ADF wordt gescand, moet u elke keer op [Scannen] klikken in het dialoogvenster [Nieuwe scan] wanneer u een origineel scant.

• U kunt geen originelen scannen terwijl andere originelen worden gescand.

• Dubbelzijdige originelen worden gescand voor zijwaartse opening (boven-tot-boven-richting).

• Verzendresultaten van scantaken via WSD (ophaaltype) verschijnen niet in de Bestandsstatus.

• De functie Blanco pagina detecteren is niet beschikbaar wanneer u de WSD-scanner (ophaaltype) gebruikt.

• Indien een scanmethode anders dan [Autodetectie] is ingesteld, dan kan het origineel mogelijk niet op het ingestelde formaat worden gescand. Verwijder in zulke gevallen het scanprofiel en scan het origineel daarna opnieuw in. Zie Een scanprofiel wijzigen voor meer informatie over het verwijderen van een scanprofiel.

• Om een origineel correct te scannen, plaatst u deze zoals getoond in de volgende tabel:

Een origineel plaatsen

Scanmethode

(Glasplaat/ADF)

Origineelrichting

Glasplaat

Bovenste hoek raakt de linker bovenhoek van de glasplaat

Afbeelding van de richting van het origineel

Automatische documentinvoer (ADF)

Bovenste rand eerst

Afbeelding van de richting van het origineel