Koptekst overslaan
 

Basisprocedure TWAIN-netwerkscanner

Belangrijk

  • U kunt DeskTopBinder downloaden vanaf de website en deze op de clientcomputer installeren.

  • Wanneer de Windows firewall of een antivirusprogramma is ingeschakeld en u het besturingssysteem Windows XP SP2/Vista/7/8 of Windows Server 2003/2003 R2/2008/2008 R2/2012 gebruikt, dan is het mogelijk dat het bericht "Kan scanner niet vinden" of “Geen reactie van de scanner.” verschijnt en lukt het niet om met de TWAIN-scanner te scannen. In dat geval moet u de instellingen van de firewall van Windows of het anti-virusprogramma wijzigen. Zie de Windows Helpfunctie voor meer informatie.

Bij de volgende procedure worden als voorbeeld Windows 7 en DeskTopBinder gebruikt.

1Klik op [Alle programma's] in het [Start]-menu en klik op DeskTopBinder van DeskTopBinder.

2Klik in het menu [Extra] op [Scannerinstellingen...].

3Klik op [Scannerstuurprogramma selecteren...].

4Selecteer in de lijst de naam van het apparaat dat u wilt gebruiken en klik vervolgens op [Selecteren].

5Klik op [OK].

6Plaats de originelen.

7Wijs in het menu [Bestand] de optie [Document toevoegen] aan en klik vervolgens op [Scannen...] om het dialoogvenster Scanner Control te openen.

Een dialoogvenster dat wordt gebruikt om een scanner te bedienen met behulp van het TWAIN-stuurprogramma wordt als het dialoogvenster Scanner Control aangeduid.

8Geef de instellingen op aan de hand van criteria zoals het soort origineel, soort scan en de afdrukrichting van het origineel.

Raadpleeg voor meer informatie de Help-functie van het TWAIN-stuurprogramma.

9Klik in het dialoogvenster Scanner Control op [Scannen].

Als u op [Scannen] drukt, wordt er, afhankelijk van de beveiligingsinstellingen, een dialoogvenster geopend waarin u de gebruikersnaam en het wachtwoord kunt opgeven.

Als er nog meer originelen moeten worden gescand, plaatst u het volgende origineel en klikt u vervolgens op [Doorgaan].

Als er geen originelen meer hoeven te worden gescand, klikt u op [Voltooien].

10Klik op [Afsluiten] in het menu [Bestand] van de DeskTopBinder Professional-viewer.

11Voer de naam van het document in en klik op [OK].

Opmerking

  • Als u al een scanner heeft geselecteerd, hoeft u de scanner niet te selecteren, tenzij u deze wilt wijzigen.

  • Als u DeskTopBinder gebruikt, kunt u scanbestanden bewerken en uitprinten. Zie de handleidingen bij DeskTopBinder voor meer informatie over DeskTopBinder.

  • De modelnaam van de verbonden scanner verschijnt in de titelbalk van het Scanner Control-venster. Als er zich meer dan één scanner van hetzelfde model op het netwerk bevindt, controleer dan of u de juiste scanner geselecteerd heeft. Als dat niet het geval is, klik dan op [Scannerstuurprogramma selecteren...] en selecteer dan de scanner nogmaals. Als de juiste scanner niet in de lijst staat, controleer dan of de scanner goed is aangesloten op het netwerk en of het IPv4- of IPv6-adres ervan is opgegeven. Als de juiste scanner nog steeds niet verschijnt, ga dan naar de Network Connection Tool die met de TWAIN-driver is geïnstalleerd. Vink daar het vakje [Gebruik een specifieke scanner.] aan en geef het IP-adres of de hostnaam op van de scanner die u wilt gebruiken. Zie de Help-functie van de Netwerkverbindingstool voor meer informatie.

  • Als u originelen scant vanuit DeskTopBinder met de TWAIN-netwerkscanner, dan kunt u niet annuleren zonder eerst de documenten op te slaan. Als u de documenten niet langer gebruikt, sla ze dan eerst op en verwijder ze met DeskTopBinder.

  • De functie blanco pagina detecteren is niet beschikbaar wanneer u de TWAIN-scanner gebruikt.

  • Wanneer u het apparaat als een TWAIN-scanner gebruikt, dan hoeft u niet op de [Scanner]-knop op het bedieningspaneel van het apparaat te drukken. Het scherm wordt automatisch geschakeld als de gebruiker de clientcomputer gebruikt om een document te scannen met het TWAIN-stuurprogramma. Druk op [Afsluiten] om andere functies naast de TWAIN-scanner te gebruiken.