De bijwerkprocedure verschilt, afhankelijk van het feit of het IP-adres van het apparaat statisch is of verkregen via DHCP.

Belangrijk

• Het dynamisch bijwerken via berichtverificatie (TSIG, SIG(0)) wordt niet ondersteund.

Voor de instelling van een statisch IPv4-adres

De A- en PTR-records worden bijgewerkt wanneer het IP-adres of de hostnaam worden gewijzigd. Als een A-record wordt geregistreerd, wordt CNAME ook geregistreerd. De volgende CNAME-records kunnen worden geregistreerd:

• Ethernet en IEEE 802.11

RNPXXXXXX (XXXXXX staat voor de laatste 3 hexadecimale bytes van het MAC-adres)

Als CNAME (PRNXXXXXX) echter overlapt met de hostnaam, wordt CNAME niet geregistreerd.

Voor DHCPv4-instellingen

Als vervanging voor het apparaat werkt de DHCP-server het bestand bij. Dit kan een van de volgende gevolgen hebben:

• Wanneer het apparaat een IP-adres verkrijgt van de DHCP-server, werkt de DHCP-server de A- en PTR-bestanden bij.

• Wanneer het apparaat het IP-adres verkrijgt van de DHCP-server, werkt het apparaat het A-bestand en de DHCP-server het PTR-bestand bij.

Als een A-record wordt geregistreerd, wordt CNAME ook geregistreerd. De volgende CNAME-records kunnen worden geregistreerd:

• Ethernet en IEEE 802.11

RNPXXXXXX (XXXXXX staat voor de laatste 3 hexadecimale bytes van het MAC-adres)

Voor IPv6-instellingen

Dit apparaat werkt de AAAA-record en de PTR-record bij.

Tevens wordt CNAME bijgewerkt als de AAAA-record wordt bijgewerkt.

Als een staatloos adres nieuw wordt ingesteld, wordt het tevens automatisch geregistreerd op de DNS-server.

Opmerking

• Wanneer de dynamische DNS-functie niet wordt gebruikt, moeten de bestanden die door de DNS-server worden beheerd handmatig worden bijgewerkt wanneer het IP-adres van de server wordt gewijzigd.

• Om het bestand met behulp van het apparaat bij te werken, moet de DNS-server in een van de volgende staten verkeren:

• Er zijn geen beveiligingsinstellingen gemaakt.

• Als er veiligheidsinstellingen zijn gemaakt, mag een IP-gespecificeerde client (dit apparaat) updates maken.