SNMP gebruiken

Met de SNMP-manager kunt u informatie ophalen over het apparaat.

De SNMP-agent die op UDP en IPX werkt, zit verwerkt in de ingebouwde ethernetkaart en de optionele IEEE 802.11 interface-eenheid van dit apparaat.

Dit apparaat ondersteunt ook SNMPv3, waarmee de beveiliging van gebruikersverificatie, gegevenscodering en toegangscontrole wordt verbeterd.

Om communicatie met SNMPv3 te coderen, moet u het gecodeerde wachtwoord van het apparaat opgeven.

Belangrijk

• Als u de gemeenschapsnaam van het apparaat hebt gewijzigd, wijzig dan de configuratie van de aangesloten computer op dezelfde wijze, met behulp van SNMP Setup Tool. Zie voor meer informatie de Helpfunctie van de SNMP Setup Tool.

• Om SNMP Setup Tool te gebruiken, moet u eerst SmartDeviceMonitor for Admin downloaden van de website van de producent en installeren op uw computer. Neem contact op met uw dealer voor informatie over het downloaden van SmartDeviceMonitor for Admin.

De standaardnamen voor gebruikersgroepen zijn [public] en [admin]. Via deze gebruikersgroepnamen kunt u MIB-informatie ophalen.

De SNMP Setup Tool starten

• Windows XP/Vista/7, Windows Server 2003/2003 R2/2008/2008 R2

1. Klik op de knop [Start].

2. Ga naar [SmartDeviceMonitor for Admin] in het menu [Alle Programma's].

3. Klik op [SNMP Setup Tool].

• Windows 8, Windows Server 2012

1. Klik met de rechtermuisknop ergens in het beginscherm en klik dan op [Alle apps].

2. Ga naar [SmartDeviceMonitor for Admin].

3. Klik op [SNMP Setup Tool].