Gebruik de opdracht "wins" om de WINS-serverinstellingen te configureren.

Instellingen bekijken

msh> wins

• Als het IPv4-adres dat wordt opgehaald van de DHCP-server afwijkt van het IPv4-adres van de WINS-server, wordt het DHCP-adres als geldig adres gezien.

Configuratie

msh> wins "interface_name" {on|off}

• {on} betekent "actief" en {off} betekent "inactief".

• Zorg ervoor dat u de interface opgeeft.

• Wlan kan alleen worden opgegeven wanneer de IEEE 802.11-interface geïnstalleerd is.

Interfacenaam

Geconfigureerde interface

ether

Ethernet-interface

wlan

IEEE 802.11-interface

Adresconfiguratie

Met de volgende opdracht kunt u het IP-adres van een WINS-server configureren:

msh> wins "interface_name" {primary|secondary} "IP address"

• Gebruik de opdracht "primary" om het primaire IP-adres van een WINS-server te configureren.

• Gebruik de opdracht "secondary" om het secundaire IP-adres van een WINS-server te configureren.

• Gebruik "255.255.255.255" niet als IP-adres.

ID-selectie NBT-bereik (NetBIOS over TCP/IP)

U kunt de NBT scope ID opgeven.

msh> wins "interface_name" scope "ScopeID"

• U kunt een scope ID van maximaal 31 alfanumerieke tekens opgeven.

• Zorg ervoor dat u de interface opgeeft.

• Wlan kan alleen worden opgegeven wanneer de IEEE 802.11-interface geïnstalleerd is.

Interfacenaam

Geconfigureerde interface

ether

Ethernet-interface

wlan

IEEE 802.11-interface