Gebruik het commando "pathmtu" om de PathMTU Discovery-servicefunctie weer te geven en te configureren.

Instellingen bekijken

msh> pathmtu

Configuratie

msh> pathmtu {on|off}

• De standaardinstelling is "on".

• Als de MTU-grootte van de verzonden gegevens de MTU van de router overtreft, wordt de router als onpasseerbaar verklaard en mislukt de communicatie. Wanneer dit gebeurt, stel de “pathmtu” in op “on” om de MTU-grootte te optimaliseren en het mislukken van de gegevensuitvoer te voorkomen.

• Afhankelijk van de omgeving is het wellicht niet mogelijk informatie op te halen van de router, zodat de communicatie mislukt. Als dat gebeurt, zet u de “pathmtu” op “off”.