Instellen als afdrukserver

In dit gedeelte wordt uitgelegd hoe u netwerkprinters kunt instellen in een NetWare-omgeving. In de NetWare-omgeving kunt u het apparaat aansluiten als een "afdrukserver" of "externe printer".

Belangrijk

• Netware is inactief in de standaardinstelling. Activeer Netware bij "Interface instellingen" onder "Systeeminstellingen" op het configuratiescherm. Voor meer informatie over het activeren van Netware via het configuratiescherm, zie Interface instellingen. U kunt Netware ook activeren met behulp van Web Image Monitor of telnet. Raadpleeg voor meer informatie de helpfunctie van Web Image Monitor of Extern onderhoud met behulp van telnet.

• IPv6 kan niet gebruikt worden met deze functie.

• Er is een optionele Netware-eenheid vereist voor het gebruik van deze functie.

Opmerking

• Deze functie ondersteunt NetWare 6.5.

• In de volgende procedure wordt ervan uitgegaan dat de omgeving al is voorbereid als normale NetWare-omgeving met de afdrukservice-instelling.

• De procedure wordt uitgelegd aan de hand van de volgende voorbeeldinstellingen:

• Naam bestandsserver ...CAREE

• Naam afdrukserver ...PSERV

• Printernaam ...R-PRN

• Naam wachtrij ...R-QUEUE