Koptekst overslaan
 

Het apparaat voegt de kopieën samen tot sets en zet ze in volgorde.

Belangrijk

  • U kunt de handinvoer niet gebruiken met Gerot.sort..

Sorteren/Gestaffeld sorteren

De kopieën kunnen in opeenvolgende volgorde worden samengevoegd tot sets.

Om de functie Gestaffeld sorteren te gebruiken moet er een finisher of een interne staffeluitvoer zijn geïnstalleerd. Elke keer wanneer de kopieën van een set of taak afgeleverd worden, wordt de volgende kopie verschoven om elke set of taak van elkaar te scheiden.

Illustratie van Sorteren

Geroteerd sorteren

Iedere set wordt steeds 90 graden gedraaid (StaandLiggend) en afgeleverd in de kopieeruitvoer.

Illustratie van Sorteren

Om de functie Gerot.sort. te kunnen gebruiken, heeft u twee papierladen nodig die gevuld zijn met papier van hetzelfde formaat en type, maar waarbij het papier in verschillende richtingen (StaandLiggend) is geplaatst. Raadpleeg Het apparaat aansluiten / Systeeminstellingen voor meer informatie over deze instelling.

1Druk op [Afwerken].

Schermafbeelding bedieningspaneel

2Selecteer [Sorteren] of [Gerot.sort.] en druk vervolgens op [OK].

Schermafbeelding bedieningspaneel

3Voer het aantal te kopiëren sets in met de cijfertoetsen.

4Plaats de originelen.

Druk op de [Testafdruk]-knop om het type afwerking te bevestigen.

5Druk op de [Start]-knop.

Opmerking

  • Als u vanaf de glasplaat kopieert, dan wordt er eerst een enkele kopie gemaakt van ieder origineel. Wordt de eerste kopieset geaccepteerd, dan kunt u de overige kopiesets afdrukken door te drukken op [Scherp]. De tijd die nodig is voor het afdrukken van de kopiesets hangt af van de afdrukinstellingen.

  • De volgende papierformaten en -richtingen kunnen worden gebruikt voor de functie Gerot.sort.:

    • A4StaandLiggend, A5StaandLiggend, B5 JISStaandLiggend, 81/2 × 11StaandLiggend, 71/4 × 101/2StaandLiggend, 41/8 × 91/2StaandLiggend, C5 EnvStaandLiggend, 16KStaandLiggend

  • Wanneer de functie Gerot.sort. wordt gebruikt, is de capaciteit mogelijk lager.

  • Wanneer het aantal kopieën de maximale capaciteit van de uitvoerlade overschrijdt, wordt het kopiëren gestopt. Wanneer dit gebeurt, moet u de kopieën van de uitvoer afhalen om het kopiëren te kunnen hervatten.

  • Het aantal vellen dat in interne lade 1 geplaatst kan worden, is 500. Voor meer informatie over het aantal vellen dat in andere uitvoerlades kan worden geplaatst, raadpleegt u de handleiding Onderhoud en specificaties.

  • U kunt de instellingen voor de functie Sorteren wijzigen onder [Invoer/uitvoer] in Gebruikersinst.. Voor meer informatie, zie Invoer/uitvoer.