Fejléc átugrása
 

A számítógépről történő faxküldés alapműveletei

Ez a rész bemutatja a számítógépről történő faxküldés alapvető működését.

A célállomást kiválaszthatja a LAN-Fax Címjegyzékből vagy közvetlenül beírhatja a faxszámot. Egyszerre legfeljebb 150 célállomásnak küldhet faxot.

Fontos

  • A fax küldése előtt a készülék eltárolja a memóriájában az összes faxadatot. Ha a készülék memóriája az adatok tárolás közben megtelik, a faxátvitel törlésre kerül. Ilyen esetben csökkentse a felbontást vagy az oldalak számát és próbálja újra.

  • Az alábbi eljárást a Windows 7 rendszer példáján ismertetjük. Ha más operációs rendszert használ, az eljárás kis mértékben változhat.

1Nyissa meg az elküldendő fájlt.

2Kattintson a [Nyomtatás...]sorra a [Fájl] menüben!

3Válassza ki a LAN-Fax meghajtót nyomtatómnak, majd nyomja meg a [Nyomtatás] gombot.

4Adjon meg egy célállomást.

  • Célállomás LAN-Fax Címjegyzékből történő megadása:

    Kattintson az [Address Book] fülre, válassza ki a címjegyzéket az [Address Book:] pontban, majd kattintson az [Open] gombra. Válassza ki a célállomást a célállomáslistából, és kattintson a [Set as Destination] opcióra.

    További célállomások felvételéhez ismételje ezt a lépést.

  • Faxszám közvetlen beírásához:

    Kattintson a [Célállomás megadása] fülre, írja be a faxszámot (legfeljebb 128 számjegy) a [Faxszám:] mezőbe, majd kattintson a [Beáll. célállomásként]-re.

    További célállomások felvételéhez ismételje ezt a lépést.

5Ha fax fedőlapot is szeretne csatolni, válassza az [Attach a Cover Sheet] opciót a [Send Options] fülön.

Részletek: Faxelőlap szerkesztése.

6Kattintson a [Küldés] gombra.

Megjegyzés

  • A faxszám a 0-9 számjegyeket, "P" (szünet), "T(t)" (jelzőhang), "Csillag", "Kettőskereszt" és "-" karaktereket tartalmazhat.

  • Tónus szolgáltatások használatához a tárcsázott vonalon írjon a faxszámba egy "Csillag" jelet. A "Csillag" ideiglenesen módosítja a tárcsázási módot impulzusosról tónusosra.

  • A bevitt célállomás törléséhez válassza ki a célállomást a [Célállomáslista]-ban és kattintson a [Delete from List] lehetőségre.

Kapcsolódó témakörök

Fax törlése