Fejléc átugrása
 

A Faxküldés alapműveletei

Ez a rész bemutatja a faxküldés alapvető működését.

1Nyomja meg a [Fax] gombot.

2Helyezze az eredeti dokumentumot az üveglapra vagy az automatikus adagolóba.

Ha a papír elakad az ADF-ben, az elakadt oldal nem lett helyesen beszkennelve. Az automatikus dokumentumadagolóban elakadt papír eltávolításával kapcsolatos részleteket illetően lásd: Az Automatikus dokumentumadagolóban elakadt papír eltávolítása.

3Nyomja meg a [Telephone/e-mail] gombot az ikon átváltásához.

Normál fax küldéséhez váltson a telefon () ikon használatával.

Internetfax küldéséhez váltson az e-mail () ikon használatával.

4A számgombok segítségével írja be a faxszámot(legfeljebb 50 karakter), vagy a [Gyorstárcsázó] gombok vagy a [Címjegyzék] gomb használatával adja meg a kívánt célállomást.

  • A faxszám a 0-9 számjegyeket, szünetet, "Csillag", és "Kettőskereszt" karaktereket tartalmazhat. A karakterek beírását illetően lásd: Karakterek beírása.

  • A fax célállomások megadásáról további részleteket a következő helyen olvashat: Fax célállomások megadása.

  • Ha a készülék PBX-en keresztül csatlakozik a telefonhálózatra, győződjön meg róla, hogy a faxszám előtt megadja a [Városi von.elérési sz.] lehetőségnél megadott fővonal hívószámot. A [Városi von.elérési sz.] részleteiért lásd: Külső vonalhozzáférési szám beállítása.

5Nyomja meg a [Fekete-fehér indítás] gombot.

FF indítás gomb illusztrációja

  • A készülék csak a célállomás kézi tárcsázásánál kéri meg kétszer a faxszám megadására. Ha nem egyeznek a faxszámok, lépjen vissza a 3. lépésre.

  • Üveglap használata esetén tegye a következő eredetit az üveglapra, majd nyomja meg a [FF indítás] gombot. Addig ismételje ezt, amíg az összes eredeti beolvasásra kerül.

    Miután minden eredetit beolvasott, nyomja meg a [#] gombot a fax küldésének elindításához.

Megjegyzés

  • Memóriaátvitel módban engedélyezheti a [Total Number of Calls] beállítást, hogy a készülék automatikusan újrahívja a célállomást, ha a vonal foglalt vagy hiba fordul elő az átvitel során. A [Total Number of Calls] és a [Fax Resend Interval] opciókra vonatkozó részleteket lásd: Adminisztrátori eszközök.

  • Memóriaátvitel módban az eredetik szkennelése során a készülék memóriája megtelhet. Ilyen esetben a képernyőn megjelenő üzenet megkéri, hogy törölje az átvitelt vagy csak a sikeresen beszkennelt oldalakat küldje el.

  • Ha Internetfax célállomást ad meg Azonnali átvitel módban, a mód ideiglenesen Memóriaátvitelre vált át.