Parametrar för systeminställningar

I detta avsnitt beskrivs parametrarna för systeminställningar.

Viktigt

• Beroende på vilken modell du använder, visas kanske inte vissa poster.

Justera volym

Anger volymen på de ljud som maskinen ger ifrån sig.

Standard: [Låg] för [Panelsignal] och [Mellan ] för övriga parametrar.

• Panelsignal

Anger volymen på den ljudsignal som hörs när en tangent trycks ner.

• Av

• Låg

• Mellan

• Hög

• Ringvolym

Anger ringvolymen när ett samtal tas emot.

• Av

• Låg

• Mellan

• Hög

• Högtalarläge

Anger ljudvolymen i högtalarläge.

• Av

• Låg

• Mellan

• Hög

• Signal vid slutfört jobb

Anger volymen på den ljudsignal som hörs när ett jobb är klart.

• Av

• Låg

• Mellan

• Hög

• Signal vid jobbfel

Anger volymen på den ljudsignal som hörs när ett överföringsfel inträffar.

• Av

• Låg

• Mellan

• Hög

• Alarmvolym

Anger volymen på den ljudsignal som hörs när ett driftfel inträffar.

• Av

• Låg

• Mellan

• Hög

Kassettpprinställningar

• Papperstyp: Kassett 1

Anger pappersformatet för kassett 1.

Standard: [Mellantjockt papper]

Tunt papper, Normalt papper, Mellantjockt papper, Tjockt papper 1, Återvunnet papper, Färgat papper, Brevhuvud, Förtryckt papper, Hålslaget papper, Etikettark, Bondpapper, Cardstock, Kuvert, Tjockt papper 2

• Papperstyp: Kassett 2

Anger papperstypen för kassett 2.

Den här inställningen visas bara när kassett 2 har installerats.

Standard: [Mellantjockt papper]

Tunt papper, Normalt papper, Mellantjockt papper, Tjockt papper 1, Återvunnet papper, Färgat papper, Brevhuvud, Förtryckt papper, Hålslagetpapper

• Ppr.typ: Sidoinmatn.fack

Anger papperstypen för sidoinmatningsfacket.

Standard: [Mellantjockt papper]

Tunt papper, Normalt papper, Mellantjockt papper, Tjockt papper 1, Återvunnet papper, Färgat papper, Brevhuvud, Hålslaget papper, Etikettark, Bondpapper, Cardstock, Kuvert, Tjockt papper 2

• Pappersformat: Kassett 1

Anger pappersformatet för kassett 1.

Standard: region-a [A4], region-b [8 1/2 x 11]

A4, B5 JIS, A5, B6 JIS, A6, 8 1/2 x 14, 8 1/2 x 11, 5 1/2 x 8 1/2, 7 1/4x10 1/2, 8 x 13, 8 1/2 x 13, 8 1/4 x 13, 16K, 4 1/8 x 9 1/2, 3 7/8 x 7 1/2, C5 Kuv, C6 Kuv, DL Kuv, Anp. format

• Pappersformat: Kassett 2

Anger pappersformatet för kassett 2.

Den här inställningen visas bara när kassett 2 har installerats.

Standard: region-a [A4], region-b [8 1/2 x 11]

A4, 8 1/2 x 11

• Pappersformat: sidofack

Anger pappersformat för sidoinmatningsfacket.

Standard: region-a [A4], region-b [8 1/2 x 11]

A4, B5 JIS, A5, B6 JIS, A6, 8 1/2 x 14, 8 1/2 x 11, 5 1/2 x 8 1/2, 7 1/4x10 1/2, 8 x 13, 8 1/2 x 13, 8 1/4 x 13, 16K, 4 1/8 x 9 1/2, 3 7/8 x 7 1/2, C5 Kuv, C6 Kuv, DL Kuv, Anp. format

• Sidoinmatningsfack, prio

Anger hur utskriftsjobb där sidoinmatningsfacket används behandlas.

Standard: [Maskininställning(ar)]

• Maskininställning(ar)

Alla utskriftsjobb skrivs ut enligt maskinens inställningar.

Fel inträffar om maskinens och skrivardrivrutinens inställningar för pappersformat/papperstyp inte stämmer överens.

• Alla format/typer

Alla utskriftsjobb skrivs ut enligt skrivardrivrutinens inställningar.

Utskrift fortsätter även om maskinens och skrivardrivrutinens inställningar för pappersformat/papperstyp inte stämmer överens. Om pappret är för litet för utskriften kommer den tryckta bilden att beskäras.

• Alla anpassade format/typer

Utskriftsjobb med anpassat format skrivs ut enligt skrivardrivrutinens inställningar och utskriftsjobb med standardformat skrivs ut enligt maskinens inställningar.

Utskrift med anpassat format fortsätter även om maskinens och skrivardrivrutinens inställningar för pappersformat/papperstyp inte stämmer överens. Om pappret är för litet för utskriften kommer den tryckta bilden att beskäras.

När det gäller utskriftsjobb med standardformat inträffar ett fel om maskinens och skrivardrivrutinens inställningar för pappersformat och papperstyp inte stämmer överens.

• Papperskassettprioritet

Anger den kassett som maskinen använder först för utskriftsjobb, kopiering eller faxutskrift. Om pappret i denna kassett tar slut, växlar maskinen automatiskt över till den andra kassetten för att fortsätta utskriften.

Om kassett 2 inte är installerad visas bara [Kassett 1].

Standard för alla funktioner: [Kassett 1]

• Skrivare

Om automatiskt kassettval har angetts för utskriftsjobbet och det finns papper i både kassett 1 och kassett 2 börjar maskinen att skriva ut från den angivna kassetten.

• Kopiator

Om [A4] eller [8 1/2 x 11] har markerats i [Välj papperskassett] under kopieringsinställningar och både kassett 1 och kassett 2 innehåller papper av detta format börjar maskinen att skriva ut från den angivna kassetten.

• Fax

Om [Automatiskt] har markerats i [Välj papperskassett] under faxfunktionsinställningar och både kassett 1 och kassett 2 innehåller papper av samma format börjar maskinen att skriva ut från den angivna kassetten.

I/O-Timeout

• USB

Anger hur många sekunder maskinen väntar på utskriftdata i de fall då dataöverföring från dator via USB har avbrutits. Om maskinen inte tar emot någon mer data inom den tid som här anges, skriver maskinen endast ut den data som den har tagit emot. Öka timeout-tiden om utskrifterna ofta avbryts av datatrafik från andra portar.

Standard: 60 sekunder

• 15 sek.

• 60 sek.

• 300 sek.

• Nätverk

Anger hur många sekunder maskinen väntar på utskriftdata i de fall då dataöverföring från dator via ett nätverk har avbrutits. Om maskinen inte tar emot någon mer data inom den tid som här anges, skriver maskinen endast ut den data som den har tagit emot. Öka timeout-tiden om utskrifterna ofta avbryts av datatrafik från andra portar.

Standard: 60 sekunder

• 15 sek.

• 60 sek.

• 300 sek.

• Säker utskrift

Anger hur många sekunder maskinen håller kvar en ny säker utskriftsfil när den inte kan lagra fler sådana filer. Under den här tiden kan du skriva ut eller ta bort den nya säkra utskriftsfilen. Du kan också skriva ut eller ta bort en befintlig säker utskriftsfil så att den nya säkra utskriftsfilen kan lagras i maskinen.

Den här inställningen visas bara för typ 2-modellen.

Standard: 60 sekunder

• 0 till 300 sekunder i steg om 1 sekund

• Användaraut. (kopiering)

Anger hur många sekunder en användare innehar användarautentisering efter pappersutmatning vid kopiering med originalglas. Observera att autentisering för andra funktioner upphör omedelbart efter användning av denna funktion.

Inställningen visas bara för typ 2-modellen (när funktionen för användarbegränsning har aktiverats via Web Image Monitor).

Standard: 30 sekunder

• 5 till 60 sekunder i steg om 1 sekund

• Fast USB-port

Anger om samma skrivar-/LAN-faxdrivrutin kan användas för flera maskiner eller inte vid USB-anslutning.

Standard : [Av]

• Samma skrivar-/LAN-faxdrivrutin som du har installerat på datorn kan användas med andra maskiner än den som urspungligen användes för installationen, förutsatt att maskinen är av samma modell.

• Av

Du måste installera skrivar-/LAN-faxdrivrutinen separat för varje enskild maskin, eftersom alla maskiner utom den ursprungliga identifieras som en ny enhet vid USB-anslutning.

Auto fortsätt

Anger att pappersformats- eller papperstypsfel ska ignoreras och utskriften fortsätta. Utskrift stoppar temporärt när ett fel upptäcks, och startar om automatiskt efter ungefär tio sekunder med inställningarna gjorda på kontrollpanelen.

Standard : [Av]

• Av

Tonerbesparing

Ställer in maskinen att skriva ut med en mindre mängd toner (endast för utskrifter via kopieringsfunktionen).

Standard : [Av]

• Av

Status, förbr.varor

Visar information om förbrukningsvaror.

• Toner

Visar mängden toner som finns kvar.

• Svart:

Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd (Ny), Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd, Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd, Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd, Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd,

Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd (Behöver bytas)

• Magenta:

Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd (Ny), Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd, Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd, Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd, Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd,

Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd (Behöver bytas)

• Cyan:

Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd (Ny), Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd, Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd, Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd, Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd,

Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd (Behöver bytas)

• Gul:

Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd (Ny), Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd, Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd, Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd, Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd,

Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd (Behöver bytas)

• Övriga förbrukningsvaror

Visar återstående livslängd för toneruppsamlare, fixeringsenhet, överföringsbälte och överföringsvals nummer två.

För byte av fixeringsenhet, överföringsbälte eller överföringsvals nummer två, kontakta en säljare eller servicetekniker.

• Toneruppsamlare:

[Toneruppsamlare: Full] (Kan användas), [Tonerupps: Nästan full] (Nästan full och behöver bytas ut snart), [Toneruppsamlare: Klar] (Behöver bytas)

• Fixeringsenhet:

Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd (Ny), Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd, Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd, Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd, Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd,

Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd (Behöver bytas)

• Intrnt överf.

Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd (Ny), Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd, Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd, Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd, Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd,

Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd (Behöver bytas)

• Överforingsvals:

Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd (Ny), Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd, Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd, Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd, Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd,

Återstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängdÅterstående livslängd (Behöver bytas)

Skannervagn

Återställer skanningenheten inuti maskinen till sitt ursprungliga läge. Före transport av maskinen, använd denna funktion för att återställa skanningenheten till sitt ursprungliga läge.

Tryck på [Ja] för att återställa skanningsenheten till sitt ursprungliga läge. Tryck på [Nej] för att återgå till föregående nivå i menyn trädet utan att återställa skanningenheten till sitt ursprungliga läge.

Anti-fukt-nivå

Ställer in maskinen att producera utskrifter i en jämn kvalitet även då luftfuktigheten är hög.

Observera att standardvärdet för den här inställningen inte återställs genom att utföra [Återställ alla inst.] under [Administratörsverktyg ] eller [Återställ menyinställningar] under [Administratörsverktyg] i Web Image Monitor.

Standard : [Av]

• Av

• Nivå 1: Låg

Välj detta läge om utskrifterna är suddiga.

• Nivå 2:Mellan

Välj detta läge om utskrifter är böjda och/eller suddiga. Observera att om du väljer detta läge tar den första utskriften längre tid att slutföra än de efterföljande.

• Nivå 3: Hög

Välj detta läge om utskrifterna fortfarande är böjda och/eller suddiga trots att de görs i[Nivå 2:Mellan]. Observera att om du väljer detta läge tar det längre tid att slutföra den första utskriften än i [Nivå 2:Mellan].

Färgregistrering

Justerar färgregistrering efter behov. (Denna justering utförs vanligtvis automatiskt av maskinen.)

Tryck på [Ja] för att verkställa färgregistreringsjustering. Tryck på [Nej] för att återgå till tidigare nivå på menyträdet utan att justera färgregistrering.

Autorengöring

Ställer in maskinen att utföra regelbunden rengöring av interiören. Du kan höra vissa ljud medan rengöringen utförs. Det här ljudet är helt normalt.

Standard: [På]

• [På]

• [Av]

Utskriftsprio: svartvitt

Anger att förbrukningen av färgtoner ska hållas nere när sidor i svartvitt skrivs ut. Dessutom minskas förbrukningen av färgtoner under uppvärmningstiden för underhåll.

Observera att standardvärdet för den här inställningen inte återställs genom att utföra [Återställ alla inst.] under [Administratörsverktyg ] eller [Återställ menyinställningar] under [Administratörsverktyg] i Web Image Monitor.

Standard : [Av]

• [På]

• [Av]

Medd.:Toner nästan slut

Anger tidsinställningar för meddelande om låg tonernivå.

Observera att standardvärdet för den här inställningen inte återställs genom att utföra [Återställ alla inst.] under [Administratörsverktyg ] eller [Återställ menyinställningar] under [Administratörsverktyg] i Web Image Monitor.

Standard: [Normal]

• Tidigare

Ett meddelande om låg tonernivå visas när återstående toner räcker till ytterligare ca 300 sidor.

• Normal

Ett meddelande om låg tonernivå visas när återstående toner räcker till ytterligare ca 200 sidor.

• Meddela senare

Ett meddelande om låg tonernivå visas när återstående toner räcker till ytterligare ca 100 sidor.