Inställningsparametrar för kopiering

I detta avsnitt beskrivs inställningsparametrarna för kopiering.

Välj papperskassett

Anger det papperformat som används för att skriva ut kopior.

När en kassett har valts skriver maskinen ut endast från den kassetten.

När ett pappersformat har valts skriver maskinen ut från den kassett som innehåller papper av det angivna formatet. Detta gäller inte sidoinmatningsfacket. Om kasett 1 och kasett 2 båda innehåller papper av angivet format skriver maskinen först ut från den kasett som angivts som prioritetskassett i [Papperskassettprioritet] under systeminställningar. Om pappret i den kassetten tar slut växlar maskinen automatiskt över till den andra kassetten för att fortsätta utskriften.

Om kassett 2 inte har installerats visas bara [Kasett 1] och [Sidoinm.fack].

Standard: [Kassett 1]

• Kassett 1

• Kassett 2

• Sidoinmatningsfack

• A4

• 8 1/2 × 11

Sortera

Konfigurerar maskinen för att sortera de utmatade sidorna i uppsättningar när du gör flera kopior av ett flersidigt dokument (P1, P2, P1, P2 ...).

Standard : [Av]

• Av

Originaltyp

Anger originaltyp för att optimera kopieringskvalitet.

Standard: [Blandt]

• Text

Välj detta alternativ när originalet innehåller endast text och inga fotografier eller bilder.

• Foto

Välj detta alternativ när originalet innehåller foton eller bilder. Använd detta läge för följande dokumenttyper:

• Fotografier

• Sidor som helt eller huvudsakligen består av fotografier eller bilder, exempelvis tidskrifter.

• Blandt

Välj detta alternativ när originalet innehåller både text och fotografier eller bilder.

Densitet

Anger bilddensiteten för kopiering.

Standard: DensitetDensitetDensitetDensitetDensitet

• DensitetDensitetDensitetDensitetDensitet (Ljusast)

• DensitetDensitetDensitetDensitetDensitet

• DensitetDensitetDensitetDensitetDensitet

• DensitetDensitetDensitetDensitetDensitet

• DensitetDensitetDensitetDensitetDensitet (Mörkast)

Förminska/Förstora

Anger en kombinerad kopia, eller det antal procent med vilken kopiorna förstoras eller förminskas.

Standard: [100%]

• 50%

• 65% (region-b-modell endast)

• 71% (region-a-modell endast)

• 78% (region-b-modell endast)

• 82% (region-a-modell endast)

• 93%

• 100%

• Komb. 2 på 1

Välj detta alternativ för att kopiera två sidor av ett original på en sida av ett pappersark.

När du väljer det här alternativet, välj även riktning.

• Stående

Bild av stående

• Liggande

Bild av Liggande

• Komb. 4 på 1

Välj detta alternativ för att kopiera fyra sidor av ett original på en sida av ett pappersark.

När du väljer det här alternativet, välj även riktning och layout.

• Stående: Vänster till höger

Bild av Stående V till H

• Stående: Uppifrån och ner

Bild av Stående U och N

• Liggande: Vänster t. höger

Bild av Liggande V till H

• Liggande: Uppifrån och ner

Bild av liggande U och N

• 122% (region-a-modell endast)

• 129% (region-b-modell endast)

• 141% (region-a-modell endast)

• 155% (region-b-modell endast)

• 200%

• 400%

• Kopiera id-kort

Ställer in maskinen att kopieraa framsidan och baksidan av ett ID-kort eller liknande litet dokumnent på en sida av ett pappersark.

Observera att aktivering av den här inställningen automatiskt avaktiverar inställningen [Dubbelsidig kopiering].

• Zoom 25-400%

Justera färg

Ange färgbalans för rött, grönt och blått.

Standard för alla färger: DensitetDensitetDensitetDensitetDensitet

• Röd

• DensitetDensitetDensitetDensitetDensitet (Mörkast)

• DensitetDensitetDensitetDensitetDensitet

• DensitetDensitetDensitetDensitetDensitet

• DensitetDensitetDensitetDensitetDensitet

• DensitetDensitetDensitetDensitetDensitet (Ljusast)

• Grön

• DensitetDensitetDensitetDensitetDensitet (Mörkast)

• DensitetDensitetDensitetDensitetDensitet

• DensitetDensitetDensitetDensitetDensitet

• DensitetDensitetDensitetDensitetDensitet

• DensitetDensitetDensitetDensitetDensitet (Ljusast)

• Blå

• DensitetDensitetDensitetDensitetDensitet (Mörkast)

• DensitetDensitetDensitetDensitetDensitet

• DensitetDensitetDensitetDensitetDensitet

• DensitetDensitetDensitetDensitetDensitet

• DensitetDensitetDensitetDensitetDensitet (Ljusast)

Dubbelsidig kopiering

Ställer in maskinen att göra dubbelsidiga kopior genom att kopiera enkelsidiga dokument på framsidan och baksidan av varje ark. Du kan välja block- eller boktypsbindning i antingen stående eller liggande riktning.

Observera att aktivering av denna inställning automatisk avavktiverar inställningen [Kop. ID-kort].

Standard : [Av]

• Av

• BoktypStående

Bild av Stående (Boktyp)

• BoktypLiggande

Bild av liggande (Boktyp)

• BlocktypStående

Bild av Stående (Blocktyp)

• BlocktypLiggande

Bild av Liggande (Blocktyp)