Skanna från en dator (Windows)

Följande instruktioner använder Windows XP och Presto! PageManager som ett exempel.

Tillvägagångssättet kan variera beroende på Presto! PageManager-versionen. För mer information, se handboken till Presto! PageManager.

1Placera originalet på originalglaset eller i dokumentmataren (ADF).

2I [Start]-menyn, peka med musen på [Alla Program] och sedan på [Presto! PageManager X.XX] och klicka sedan på [Presto! PageManager X.XX].

"X.XX" anger aktuell version av Presto! PageManager.

3I [Arkiv]-menyn, klicka på [Välj källa...].

4I dialogrutan [Välj källa], välj skannern och klicka på [OK].

5I menyn [Verktyg], klicka på [Skanner centralinställningar...].

6Konfigurera önskade skanningsinställningar och klicka sedan på [OK].

För mer information, se Hjälpen i TWAIN-drivrutinen eller handboken till Presto! PageManager.

7I [Arkiv]-menyn klickar du på [Hämta bilddata...].

8För [Original], välj [Påsiktsoriginal] (vid användning av originalglas) eller [Automatisk dokumentmatare] (vid användning av ADF).

9Klicka på [Skanna].

10I [Arkiv]-menyn, klicka på [Avsluta].

Obs

• Om det finns två eller flera skannrar i nätverket, kontrollera att du har valt rätt skanner. Om du inte har det, klicka på [Välj källa ...] i [Arkiv]-menyn och välj skanner på nytt.

• Du kan använda startprogrammet som installerades med Presto! PageManager för att enkelt utföra följande skanningar. För mer information, se handboken till Presto! PageManager.

• Skanna original till ett annat program.

• Skicka skannade filer till ett OCR-program.

• Skickar skannade filer till ett e-postprogram för att skickas som bilagor.

• Sparar skannade filer i en förvald mapp.

• Maskinen stöder WIA-skanning, ytterligare en metod för att skanna original från din dator, för USB-anslutning. WIA-skanning kan användas om datorn kör en WIA-kompatibelt program. För mer information, se handboken till programmet.

• Om papper har fastnat i den automatiska dokumentmataren, kommer skanningsjobbet att placeras i utskriftskön. För att återuppta det aktuella jobbet, ta bort pappret och skanna om originalen från och med den sida som fastnade.