Kopiera två eller fyra sidor på ett pappersark

I det här avsnittet beskrivs hur du ställer in läget 2-på-1/4-på-1 för aktuellt jobb.

Viktigt

• Funktionen är endast tillgänglig när originalet ligger i den automatiska dokumentmataren, inte när det ligger på exponeringsglaset.

• För att kunna använda denna funktion måste pappersformat för utskrift av kopior vara inställt på A4, Letter eller Legal.

2-på-1-läge

Du kan kopiera två sidor av ett original till ett enda kopierat pappersark. Beroende på originalets riktning kan följande utskriftsformat väljas:

• Stående

Bild av stående

• Liggande

Bild av Liggande

Skalning är förinställd efret pappersformatet: 70 % för A4, 64 % för Letter och 60 % för Legal.

4-på-1-läge

Du kan kopiera fyra sidor av ett original till en sida på ett kopierat pappersark. Beroende på originalets riktning kan följande utskriftsformat väljas:

• Stående: Vänster till höger

Bild av Stående V till H

• Stående: Uppifrån och ner

Bild av Stående U och N

• Liggande: Vänster t. höger (Vänster till höger)

Bild av Liggande V till H

• Liggande: Uppifrån och ner (Uppifrån och ner)

Bild av liggande U och N

Skalning är förinställd på 50 %, oberoende av utskriftsformatet.

Gör så här för att ställa in kopieringsläge 2-på-1/4-på-1 för aktuellt jobb.

1Tryck på [Förminska/Förstora].

Bild av Förminska/Förstora

2Tryck på [Förmin.], tryck på[Uppåtpil][Nedåtpil][Vänsterpil][Högerpil] för att välja [Komb. 2 på 1] eller [Komb. 4 på 1] och tryck på [OK].

3Tryck på [Uppåtpil][Nedåtpil] för att välja önskat utskriftsformat och tryck sedan på [OK].

• Om [Komb. 2 på 1] har markerats, välj [Stående] eller [Liggande].

• Om [Komb. 4 på 1] har markerats, välj [Stående: Vänster till höger], [Stående: Uppifrån och ner], [Liggande: Vänster t. höger], eller [Liggande: Uppifrån och ner].

Obs

• Tryck på [Escape] om du vill gå tillbaka till föregående nivå i menyträdet.

• Du kan ändra maskinens standardinställning för [Förminska/Förstora]

• Tillfälliga jobb rensas i följande fall:

• När ingen inmatning tas emot under den tid som anges i [Syst. timer för autoåterg.] medan startskärmen visas.

• När [Radera/Stopp] trycks ner medan startskärmen visas.

• När maskinens läge ändras.

• När maskinen är avstängd.

• När maskinens standard för samma inställning ändras.