Funktioner för utskriftskvalitet

Utskriftskvalitet och färgton kan justeras för att passa utskriftsdatan. Nedan beskrivs några av de inställningar för utskriftskvalitet som du kan konfigurera.

Skriva ut färgdokument i svartvitt

Den svarta färgen som produceras vid svartvit utskrift är en mer distinkt svart färg än den som produceras vid färgutskrift.

Dela upp utskriftsdatan i CMYK och skriv endast ut i angiven färg

Normalt används alla fyra färgerna (CMYK) för färgutskrift. Om du inte vill använda vissa färger kan du inaktivera dessa och skriva ut endast med de övriga färgerna.

Spara toner vid utskrift (använd Economy Color)

Du kan spara toner genom att skriva ut med mindre tonerförbrukning. Mängden toner som används beror på om det är text, linjer eller bilder som ska skrivas ut.

Ändra metod för bildutskrift

Du kan välja att skriva ut med prioriterad utskriftskvalitet eller prioriterad utskriftshastighet. Vid utskrift av bilder gäller följande: ju högre upplösning, desto längre utskriftstid.

Ändra rastermönster

Ett rastermönster är ett mönster bestående av punkter som används för att simulera en färg eller nyans i en bild. Om mönstret ändras ändras också bildens egenskaper. Du kan välja ett mönster som lämpar sig för den bild som ska skrivas ut.

Ändra mönster för färgprofil

Du kan välja ett färgprofilmönster för att justera färgtonerna efter de färger som visas på datorskärmen.

Eftersom färgerna på datorskärmen skapas med hjälp av de tre RGB-färgerna medan utskriftsfärgerna består av de fyra CMYK-färgerna, konverteras färgerna under utskriftsprocessen. Därför kan bilder som trycks på papper se annorlunda ut från bilder på datorskärmen om justering inte har utförts.

Skriva ut gråskalebilder med svart eller CMYK

Du kan skriva ut svarta eller grå delar av en bild genom att bara använda svart toner istället för att använda CMYK-toner.Det resulterar i en svart färg som är plattare och renare än den svarta färg som skrivs ut med CMYK-toner.

Använda ICM (Image Color Matching)

Du kan använda Windows ICM-funktion för att återge utskriftsfärger så nära som möjligt de färger som visas på datorskärmen.

För att använda funktionen måste färgprofilen läggas till i datorn. Du hittar färgprofilen i ICM-mappen lagrad på den medföljande CD-ROM-skivan med skrivardrivrutiner. För information om hur man lägger till en färgprofil, sök efter "färgprofil" i Windows Hjälp och se sedan relevant ämne.

Ändra metod för att ladda ner TrueType-fonter till maskinen

När du skriver ut dokument som innehåller tecken i TrueType kan tecknen förvrängas när de skrivs ut. Att ändra metod för nedladdning av TrueType-fonter kan hjälpa till att lösa problemet.

Obs

• Vissa av de funktioner som beskrivs ovan kanske inte är tillgängliga beroende på vilken skrivardrivrutin eller vilket operativsystem du använder. För mer information, se skrivardrivrutinens hjälp.