När maskinfunktioner är begränsade

När en maskinfunktion är begränsad kan den bara användas av behöriga användare.

Beroende på den begränsade funktionen kommer användare autentiseras från maskinens kontrollpanel eller i skrivarens LAN-fax-drivrutin.

Viktigt

• Den här funktionen är endast tillgänglig på typ 2-modellen.

• När utskriftsjobb är begränsade, kan du bara autentisera genom PCL-skrivardrivrutinen. Utskrift från PostScript 3-skrivardrivrutinen är inte möjlig.

Tabellen nedan visar funktionerna som kan begränsas och hur användare kan autentiseras för att använda dem.

Begränsad funktion

Autentiseringsmetod

• Kopiering (både i färg och svartvitt)

• Färgkopiering

• Skicka fax

• Skanna till e-post/FTP/mapp

• Skanna till USB

När en användare trycker på [Starttangent svartvitt] eller [Starttangent färg] frågar maskinen efter en användarkod.

Användaren måste ange en giltig användarkod via kontrollpanelen.

• PictBridge-utskrift

Maskien efterfrågar en användarkod när en digitalkamera ansluts till skrivaren.

Användaren måste ange en giltig användarkod via kontrollpanelen.

• Utskrift (både i färg och svartvitt)

• Färgutskrift

• Skicka fax via LAN-fax

Användaren måste ange en giltig användarkod i skrivar- eller LAN-faxdrivrutinen innan ett utskriftskommando utförs.

Autentisering via kontrollpanelen

1När maskinen efterfrågar en användarkod, ange en användarkod med hjälp av siffertangenterna.

Om du anger fel användarkod tre gånger kommer maskinen pipa och neka autentisering.

2Tryck på [OK].

Autentisera via skrivaren eller LAN-fax-drivrutinen

1Öppna den fil som du vill skriva ut på din dator.

2Öppna skrivardrivrutinens egenskaper.

3Klicka på fliken [Giltig åtkomst] (PCL-skrivardrivrutin) eller markera kryssrutan [Användarkod]. (LAN-fax-drivrutin)

4Skriv in användarkoden med 1 till 8 siffror och klicka sedan på [OK].

5Utför ett utskriftskommando.

Om en felaktig användarkod anges, avbryts jobbet automatiskt (utan felmeddelande).