Üstbilgiyi atla
 

Tarama Ayarları

Bu bölümde, [Tarayıcı Özellikleri] altındaki [Tarama Ayarları] sekmesinde bulunan kullanıcı araçları açıklanmaktadır.

A.C.S. Hassasiyet Düzeyi

[Orijinal Türü] işlevi [Oto. Renk Seçimi]'ne ayarlandığında, orijinalleri tararken renkli/siyah-beyaz ayrımını yapmak için duyarlılık seviyesini belirler.

Varsayılan: Varsayılan ayar, 5 ayar seviyesinin ortasıdır.

Sonraki Orj.İçin Bekleme Süresi:Şaryo Camı

Eğer orijinallerinizi ayırmak ve şaryo camını kullanarak ayrı olarak tarayıp sonra tek bir iş olarak göndermek isterseniz, bekleme konumu olarak [Sürekli Bekleme], [Kapalı], veya [Bekleme Süresini Ayarla] öğesini seçin.

Varsayılan: [Bekleme Süresini Ayarla], 60 saniye

[Orijinal Besleme Tipi] için [SADF] veya [Yığın]seçeneğini belirlerseniz, [Sonraki Orj.İçin Bekleme Süresi: Şaryo Camı] ayarı geçersizleşir.

Eğer [Kapalı] seçilmişse, makine her bir orijinali taramayı bitirir bitirmez tarama verilerini gönderir.

Eğer [Bekleme Süresini Ayarla] seçilmişse, ilave orijinalleri yerleştirmek için sayı tuşlarıyla bekleme zamanını saniye cinsinden (3-999) girin. Eklenen orijinaller bu süre zarfında yerleştirilir ve [Başlat] tuşuna basılırsa tarama başlayacaktır. Bu süre zarfında [Diyez]'ye basarak taramayı durdurabilir ve iletimi başlatabilirsiniz. Belirtilen zaman geçtiğinde, otomatik olarak iletim başlar.

Eğer [Sürekli Bekleme] seçilmişse, makine [Diyez] tuşuna basılıncaya kadar bekleyecektir. İlave orijinaller yerleştirildiği ve [Başla] tuşuna başladığında tarama başlayacaktır. [Diyez] tuşuna basarak taramayı durdurabilir ve göndermeye başlayabilirsiniz.

Orijinaller ADF'ye (oto. doküman besleyici) yerleştirilirse, belirlenen ayarlar ne olursa olsun, ADF'deki bütün orijinaller tarandıktan sonra ilave orijinaller beklenmeden, otomatik olarak iletim başlatılır.

Eğer kağıt sıkışması olursa veya makine ilave orijinalleri beklerken aşağıdaki işlemlerden herhangi birisi uygulanırsa geriye sayım durur ve [Diyez] tuşuna tekrar basılıncaya kadar başlamaz.

  • Tarama ayarları gibi ayarların değiştirilmesi

  • ADF'nin üst kapağının açılması

  • Kopyalama modunu etkinleştirmek için [Araya Gir] tuşuna basılması

Sonraki Orijinaller için Bekleme Süresi: SADF

Eğer orijinallerinizi ayırmak ve ADF kullanarak ayrı ayrı tarayıp ve tek bir iş olarak göndermek isterseniz, bekleme konumu olarak [Bekleme Süresini Ayarla] veya [Sürekli Bekleme] öğesini seçin.

Varsayılan: [Bekleme Süresini Ayarla], 60 saniye

Eğer taramada [Orijinal Besleme Tipi] işlevi [SADF] olarak ayarlanmışsa, bu ayar geçersizdir.

Eğer [Bekleme Süresini Ayarla] seçilmişse, ilave orijinalleri yerleştirmek için sayı tuşlarıyla bekleme zamanını saniye cinsinden (3-999) girin. Eğer bu süre zarfında ilave orijinaller yerleştirilirse tarama otomatik olarak başlayacaktır. Bu süre zarfında [Diyez]'ye basarak taramayı durdurabilir ve iletimi başlatabilirsiniz. Belirtilen zaman geçtiğinde, otomatik olarak iletim başlar.

Eğer [Sürekli Bekleme] seçilmişse, makine ilave orijinaller için [Diyez] tuşuna basılıncaya kadar bekleyecektir. İlave orijinaller yerleştirildiği zaman otomatik olarak tarama başlayacaktır. [Diyez] tuşuna basarak taramayı durdurabilir ve göndermeye başlayabilirsiniz.

Orijinaller şaryo camının üzerine yerleştirilse bile, makine belirlenen ayarlara göre çalışacaktır. Ancak, orijinaller şaryo camının üzerine her yerleştirildiğinde, taramayı başlatmak için [Başlat] tuşuna basmanız gerekir.

Eğer kağıt sıkışması olursa veya makine ilave orijinalleri beklerken aşağıdaki işlemlerden herhangi birisi uygulanırsa geriye sayım durur ve [Diyez] tuşuna tekrar basılıncaya kadar başlamaz.

  • Tarama ayarları gibi ayarların değiştirilmesi

  • ADF'nin üst kapağının açılması

  • Kopyalama modunu etkinleştirmek için [Araya Gir] tuşuna basılması

ADS Arka Plan Yoğunluğu (Tam Renkli)

Gazete veya şeffaf orijinal gibi beyaz olmayan kağıt türlerinden kaynaklanan özellikler, tarama yoğunluğunun ayarlanmasıyla azaltılabilir.

Varsayılan: Varsayılan ayar, 5 ayar seviyesinin ortasıdır.

Boş Sayfa Algılama

Boş sayfaların taranmasını önlemek için Boş Sayfa Algılama işlevini kullanın.

Orijinallerin ilk sayfası boşsa, makine bip sesi ile boş sayfa yerleştirmiş olabileceğiniz konusunda sizi uyarır.

Varsayılan ayar: [Açık]

  • Açık

  • Kapalı

Boş Sayfa Algılama işlevi [Açık] olarak ayarlandığında, orijinal kenarının en dış 1mm'lik kısmı taranamaz.

Özel boyutlu orijinallerin boş sayfaları algılanamaz.

Bu işlev sadece ADF'den tarama için kullanılabilir.

Makine, orijinalin ikinci veya müteakip sayfalarında boş sayfa algılama işlevini gerçekleştiremez.