Üstbilgiyi atla
 

Ağ TWAIN Tarayıcısını Kullanma

Ağ TWAIN tarayıcısını kullanmak için, TWAIN uyumlu bir uygulama ile TWAIN sürücüsü istemci bilgisayara kurulu olmalıdır.

TWAIN uyumlu bir uygulama kullanarak orijinalleri tararken TWAIN sürücüsünü seçin, ve sonra Tarayıcı Kontrol iletişim kutusunda tarama ayarlarını belirtin. TWAIN sürücüsünün nasıl başlatılacağı uygulamaya bağlı olarak farklılık gösterir. Ayrıntılar için, uygulamanızın yardımına bakın.

Önemli

  • Windows XP SP2/Vista/7 veya Windows Server 2003/2003 R2/2008 işletim sistemi altında, Windows güvenlik duvarı veya antivirüs programı etkin kılındığında, "Tarayıcı bulunamıyor." veya “Tarayıcıdan tepki yok.” mesajı görüntülenebilir ve TWAIN tarayıcısıyla tarama başarısız olabilir. Bu durumda, Windows güvenlik duvarı veya antivirüs programının ayarlarını değiştirin. Ayrıntılar için, bkz.Windows Yardım.

Not

  • Daha önceden bir tarayıcı seçtiyseniz, değiştirmek istemezseniz tarayıcıyı seçmenize gerek yoktur.

  • Eğer listede doğru tarayıcı görünmüyorsa, tarayıcının ağa doğru şekilde bağlanmış olduğunu ve IPv4 adresinin belirtilmiş olduğunu kontrol edin. Doğru tarayıcı hala görünmüyorsa; TWAIN sürücüsüyle kurulmuş olan Ağ Bağlantı Aracı (Network Connection Tool) içerisinde, [Belirtilen bir tarayıcı kullan.] kontrol kutucuğunu seçin ve sonra kullanmak istediğiniz tarayıcının IP adresi veya host adını belirtin. Ayrıntılar için bkz., Ağ Bağlantı Araçları için Yardım.

  • TWAIN tarayıcı kullanırken Boş Sayfa Algılama işlevi kullanılamaz.