![]() ![]() | ![]() | ||
Kağıt kasetlerine desteklenmeyen kağıdı yükleyebilirsiniz. İlaveten, bypass tepsisini kullanarak kalın kağıt, OHP asetat ve etiket kağıdı gibi kağıtlar üzerine yazdırma yapabilirsiniz.
![]()
Bypass tepsisine yüklenebilen kağıt boyutları dikey olarak 90,0 ila 305.0 mm (3,55 ila 12.00 inç), ve yatay olarak 148.0 ila 600,0 mm (5.83 ila 23,62 inç) olabilir.
Uzunluğu 600,0 mm'den (23,62 in.) fazla olan kağıt kullanıldığında, kağıt buruşabilir, makineye beslenemeyebilir veya kağıt sıkışmalarına yol açabilir.
Makine, aşağıdaki kağıt boyutlarını otomatik olarak normal boyutlu kağıt olarak algılar:
(başlıca Avrupa ve Asya)
A3
, A4![]()
, A5![]()
, A6![]()
(başlıca Kuzey Amerika)
11
17 in
, 81/2
11 in![]()
, 51/2
81/2 in![]()
Yukarıda verilen boyutlardan farklı boyuttaki bir kağıdı kullanmak istiyorsanız kağıt boyutunu mutlaka belirtin.
Bypass tepsisinden yazdırırken aşağıdaki işlevler devre dışı kalır:
Oto Kaset Seçimi
Geliştirilmiş Otomatik Kaset Değiştirme
Döndürerek Setleme
Zımba (isteğe bağlı sonlandırıcı takılıyken)
Delgeç (isteğe bağlı sonlandırıcı ve delgeç ünitesi takılıyken)
Renkli baskı için belli tipte OHP asetatları kullanılamaz.
Kullanılabilecek kağıt tiplerine ilişkin ayrıntılar için, satış veya servis temsilcinizle irtibata geçin.
Bypass tepsisini açın.

Bip sesini duyana kadar kağıdı yüzü aşağı bakacak şekilde yerleştirin ve pensi kıstırarak kağıt kılavuzunu kağıt boyutuna hizalayın.
Kılavuzlar kopya kağıdına yaslanmadığında görüntüler yamuk çıkabilir veya kağıt makineye sıkışabilir.

Kağıt Kılavuzu
Kağıt desteği
Yazıcı sürücüsünü veya kontrol panelini kullanarak kağıt boyutunu ayarlayın.
![]()
Belirli kağıt tipleri bypass tepsisine yerleştirildiğinde doğru bir şekilde algılanamayabilir. Eğer böyle olursa, kağıdı çıkartın ve bypass tepsisine tekrar yerleştirin.
Bypass tepsisine kılavuzlar arasında tutulabilecek kadar kağıt yükleyin. Bypass tepsisini aşırı yükleme, kağıt sıkışması veya yamuk görüntülere yol açabilir.
A4
, 81/2
11
veya daha büyük kağıt boyutlarını desteklemek için kağıt desteğini dışarı çekin.
Makineye tek seferde pek çok sayfa beslenmemesi için kağıtları kasete yerleştirmeden önce havalandırın.
Kalın kağıt, ince kağıt veya OHP asetatları yüklerken, kağıt boyutu ve kağıt türünü ayarlayın.
Bypass tepsisine yüklenebilecek kağıt sayısı kağıt tipine bağlıdır.
Antetli kağıt yerleştirirken, Bkz. Makine Hakkında.
Makinenin kullanıldığı ortama bağlı olarak, bazı zamanlarda makineden geçen kağıdın hışırtı sesi çıkardığını duyabilirsiniz. Bu ses, arızaya işaret etmemektedir.
[Panel Tuşu Sesi] kapatıldığında, bypass tepsisine kağıt yerleştirdiğinizde ses çıkarmayacaktır. [Panel Tuşu Sesi] hakkında ayrıntılar için, bkz., Sistem Ayarları ve Ağ Referansı.
Yazıcı sürücülerinin ayarlanmasıyla ilgili ayrıntılar için bkz. yazıcı sürücüsü Yardımı.