Vynechat záhlaví
 

Nastavení skenování

Tato část popisuje nástroje uživatele na kartě [Nastavení snímání] v rámci volby [Funkce skeneru].

Úroveň citlivosti A.C.S.

Umožňuje nastavit úroveň citlivosti k ohodnocení barevného/černobílého skenování originálů, když je položka [Typ originálu] nastavena na [Aut. výběr barev].

Výchozí: Výchozí nastavení je uprostřed 5 úrovní nastavení.

Čas čekání na další orig.: expoziční sklo

Pokud chcete oddělit originály a skenovat je samostatně pomocí expozičního skla a potom je odeslat společně jako jednu úlohu, vyberte jako stav čekání položku [Nepřetržité čekání], [Vypnuto] nebo [Nastavit čas čekání].

Výchozí: [Nastavit čas čekání], 60 sekund

Pokud vyberete položku [SADF] nebo [Dávka] pro nastavení [Typ podávání originálu], nastavení [Čas čekání na další orig.: expoziční sklo] tak přestane platit.

Pokud vyberete položku [Vypnuto], zařízení odešle naskenovaná data po dokončení skenování jednotlivých originálů.

Pokud je zvoleno [Nastavit čas čekání], zadejte pomocí číselných tlačítek čas čekání v sekundách (3-999) pro umístění dalších originálů. Skenování začne, pokud jsou vloženy další originály a je během tohoto času stisknuto tlačítko [Start]. Pokud v tuto chvíli stisknete tlačítko [Mřížka], skenování je ukončeno a zahájí se vysílání. Pokud vyprší zadaný čas, vysílání začne automaticky.

Pokud je vybrána položka [Nepřetržité čekání], zařízení bude čekat na další originály až do stisknutí tlačítka [Mřížka]. Skenování začne, pokud jsou vloženy další originály a je během tohoto času stisknuto tlačítko [Start]. Stisknutím tlačítka [Mřížka] ukončíte skenování a zahájíte vysílání.

Pokud jsou originály umístěny do ADF (automatického podavače dokumentů), přenos začne bez čekání na další originály poté, co jsou naskenovány všechny originály v ADF, bez ohledu na zadaná nastavení.

Pokud v době, kdy zařízení čeká na další originály, dojde k nesprávnému podání papíru nebo je provedena jedna z následujících operací, odpočítávání se zastaví a nezačne, dokud nestisknete tlačítko [Mřížka].

  • Změna nastavení jako například nastavení skenování

  • Otevření horního krytu ADF

  • Stisknutí tlačítka [Přerušení] k aktivaci režimu kopírování

Čas čekání na další orig.: SADF

Pokud chcete originály rozdělit a skenovat je samostatně pomocí ADF a potom je odeslat společně jako jednu úlohu, vyberte jako stav čekání [Nastavit čas čekání] nebo [Nepřetržité čekání].

Výchozí: [Nastavit čas čekání], 60 sekund

Toto nastavení je platné, pokud je během skenování zadána volba [SADF] pro [Typ podávání orig.].

Pokud je zvoleno [Nastavit čas čekání], zadejte pomocí číselných tlačítek čas čekání v sekundách (3-999) pro umístění dalších originálů. Skenování začne automaticky, pokud je v této době umístěn další originál. Pokud v tuto chvíli stisknete tlačítko [Mřížka], skenování je ukončeno a zahájí se vysílání. Pokud vyprší zadaný čas, vysílání začne automaticky.

Pokud je vybrána položka [Nepřetržité čekání], zařízení bude čekat na další originály až do stisknutí tlačítka [Mřížka]. Skenování začne automaticky po vložení dalších originálů. Stisknutím tlačítka [Mřížka] ukončíte skenování a zahájíte vysílání.

Dokonce i když jsou originály umístěny na expoziční sklo, zařízení bude pracovat podle zadaných nastavení. Pro zahájení skenování však pokaždé, když jsou originály vloženy na expoziční sklo, musíte stisknout tlačítko [Start].

Pokud v době, kdy zařízení čeká na další originály, dojde k nesprávnému podání papíru nebo je provedena jedna z následujících operací, odpočítávání se zastaví a nezačne, dokud nestisknete tlačítko [Mřížka].

  • Změna nastavení jako například nastavení skenování

  • Otevření horního krytu ADF

  • Stisknutí tlačítka [Přerušení] k aktivaci režimu kopírování

Sytost pozadí ADS (Plnobarevně)

Ztrátu bělosti způsobenou typem papíru, například u novin nebo průsvitných originálů, lze snížit opravou hustoty skenování.

Výchozí: Výchozí nastavení je uprostřed 5 úrovní nastavení.

Detekce prázdné stránky

Použijte funkci Detekce prázdné stránky, abyste zabránili skenování prázdných stránek.

Pokud je první stránka originálu prázdná, zařízení pípne, aby vás upozornilo, že jste možná vložili prázdné originály.

Výchozí: [Zapnuto]

  • Zapnuto

  • Vypnuto

Když je funkce Detekce prázdné stránky nastavena na [Zapnuto], nelze skenovat 1 mm od okraje originálu.

Prázdné stránky originálů v uživatelském formátu nelze detekovat.

Tato funkce je dostupná pouze při skenování z podavače ADF.

Zařízení neumí detekovat prázdnou stránku u druhé a dalších stránek originálu.