Vynechat záhlaví
 

Omezení

Následující omezení se týkají prostředí Terminal Service systému Windows.

Do Windows Terminal Service nebo Prezentačního serveru Citrix/Citrix XenApp jsou zabudována následující omezení.

Služba Terminal Service systému Windows

V prostředí Windows Terminal Service nejsou některé funkce ovladače tiskárny k dispozici.

V prostředí, ve kterém je nainstalován Windows Terminal Service, jsou některé funkce ovladače tiskárny k dispozici i když nesou využívány žádné funkce Windows Terminal Service. Pokud nainstalujete aplikaci SmartDeviceMonitor for Client do prostředí, ve kterém běží Terminal Service na počítači z rodiny Windows 2000 Server, instalujte ji pomocí režimu instalace. Následují dva způsoby instalace pomocí instalačního režimu:

  1. Pro instalaci nástroje SmartDeviceMonitor for Client použijte v [Ovládacích panelech] možnost [Přidat/Odebrat programy].

  2. Do příkazového řádku MS-DOS zadejte následující příkaz:

    ZMĚNIT UŽIVATELE /INSTALOVAT

Chcete-li ukončit instalační režim, zadejte následující příkaz do příkazového řádku MS-DOS.

ZMĚNIT UŽIVATELE /PROVÉST

Prezentační server Citrix/Citrix XenApp [Klientské tiskárny se samostatným vytvářením]

Pomocí [Automatického vytváření klientských tiskáren] můžete vybrat logickou tiskárnu vytvořenou zkopírováním dat klienta z místní tiskárny na Citrix server. Důrazně doporučujeme tuto funkci před použitím vyzkoušet ve vašem síťovém prostředí.

  • Nastavení doplňkových zařízení nebude na serveru po odpojení zařízení uloženo. Kdykoli se klientský počítač přihlásí na server, budou obnoveny výchozí hodnoty nastavení doplňkových zařízení.

  • Během tisku velkého množství bitmapových obrazů nebo během tisku přes server v prostředí WAN přes telefonní linky (např. ISDN) může v závislosti na rychlosti přenosu dat dojít k chybám tisku nebo k situaci, kdy tisknout nebude možné.

Prezentační server Citrix/Citrix XenApp [Replikace ovladače tiskárny]

Pomocí [Replikace ovladače tiskárny] můžete distribuovat ovladače tiskárny na všech serverech na serverové farmě. Důrazně doporučujeme tuto funkci před použitím vyzkoušet ve vašem síťovém prostředí.

  • Pokud ovladače tiskárny nejsou správně zkopírovány, nainstalujte je na jednotlivé servery přímo.