Vynechat záhlaví
 

Nastavení souboru příjmu

Určete, zda mají být přijaté dokumenty uloženy na pevný disk nebo se mají okamžitě vytisknout bez ukládání. Uložené dokumenty můžete opakovaně tisknout a stahovat je do počítače jako obrázky za použití Web Image Monitor. Zvolíte-li tisk bez uložení, dokumenty se vytisknou pokaždé, kdy je tiskárna přijme.

Máte-li systémová nastavení konfigurována tak, aby dokumenty byly přeposlány na server příjemce, dokumenty nelze uložit na pevný disk.

1Stiskněte položku [Uživ. nástr. faxu].

2Zvolte [Režim příjmu].

3Stiskněte [Nastavení souboru příjmu].

4Vyberte [Tisk] nebo [Uložit] a poté stiskněte [OK].

Ilustrace displeje ovládacího panelu

Chcete-li provedenou volbu zrušit, stiskněte [Storno]. Displej se vrátí na zobrazení z kroku 3.

Když zvolíte [Uložit], můžete zvolit, zda se má odesílat oznámení o příjmu na konkrétní e-mailovou adresu. Pokud chcete oznámit příjem, stiskněte [Příjemce oznámení] a zvolte e-mailovou adresu z Internet faxu a e-mailových cílů naprogramovaných v adresáři. Dále můžete zaregistrovat skupinový cíl. V takovém případě lze ve skupině zadat maximálně 500 cílů (příjemců).

5Stiskněte tlačítko [Nástroje uživatele/Počitadlo].

Upozornění

  • Můžete použít "Nastavení parametrů" (Přepínač 10, bit 5) pro nastavení tisku uložených přijatých dokumentů. Viz „Nastavení parametrů“.

  • Pokud je zvoleno [Uložit] a cíl oznámení je zadán, bude na zadanou e-mailovou adresu posláno oznámení o příjmu dokumentu.

  • Dokumenty uložené na pevném disku jsou rozpoznány jako přijaté uložené dokumenty.

  • Pokud přijaté dokumenty byly uloženy na pevném disku, nastavení nelze změnit. Pro změnu nastavení vytiskněte uložené dokumenty, je-li to nutné, a smažte je.

  • Přijaté důvěrné dokumenty jsou uloženy v paměti. K jejich vytištění použijte funkci Tisk souboru osobní schránky.

  • Když je vybráno [Uložit], je potřeba více paměťového místa, protože počet uložených dokumentů stoupá. Pokud není dostatek paměti, dokumenty se na pevný disk neuloží. Pokud k tomu dojde, zařízení začne tisknout a poté přepisovat staré dokumenty, nebo odstraní přijaté dokumenty bez vytištění a poté vytiskne hlášení o vymazaných souborech příjmu.

  • Přijaté dokumenty můžete ukládat do celkového počtu přibližně 320 stran nebo 2 240 stran ve formátu A4 Standard <ITU-T křížek1Chart>.

  • Přijaté dokumenty nelze posílat.

  • Z displeje dokumentového serveru nelze spravovat uložené dokumenty.

  • Doporučuje se používat aplikaci Web Image Monitor spuštěnou ve stejném síťovém prostředí jako zařízení. V opačném případě se nemusí webový prohlížeč otevřít a může dojít k chybě.