Vynechat záhlaví
 

Přesměrování

Vytiskněte přijaté dokumenty a přepošlete je konkrétnímu koncovému příjemci. Tato funkce je užitečná, pokud jste např. na návštěvě v jiné kanceláři a pokud byste potřebovali zaslat do této kanceláře kopii vašich dokumentů. Můžete taky zadat "e-mail" a "složka" jako cíl přeposlání.

Důležité

  • Konečného příjemce můžete zvolit pouze z příjemců naprogramovaných v Adresáři.

Faxové číslo, cíl Internet faxu, cíl IP-Faxu, e-mailovou adresu nebo adresu složky lze nastavit jako příjemce přesměrování.

Když chcete změnit konečného příjemce podle odesílatele, zadejte konečného příjemce podle odesílatele v nabídce "Registrovat zvláštního odesílatele". Dokumenty přijaté od jiných než zadaných odesílatelů jsou odeslány na cíl zvolený v této funkci. Pro podrobnosti o programování Spec. odesílatele viz “Speciální odesílatel s odlišným zacházením”.

Podle nastavení položky „Nastavení souboru příjmu“ v nabídce „Uživ. nástr. faxu“ můžete určit, zda se mají vytisknout nebo uložit přeposlané dokumenty. Viz „Nastavení parametrů“ (přepínač 11, bit 6).

Odstranění příjemce, který je určen jako cíl přesměrování, ze seznamu cílů má za následek vymazání nastavení cíle přesměrování, takže je nutné jej znovu registrovat. Pokud je cíl změněn, dokument je odeslán na nový cíl. Pokud cíl zvoleného typu neexistuje, můžete nastavit, který cíl bude požit jako alternativní cíl. Viz „Nastavení parametrů“ (přepínač 32, bit 0).

Operace této funkce můžete naprogramovat na některou z Kláves pro rychlé ovládání. Viz „Obecná nastavení“.

Pokud jste pro přesměrování zadali cílovou složku, můžete zadat formát souboru pro přesměrování. Viz „Nastavení parametrů“ (přepínač 21, bit 3).

Uživatelské parametry (přepínač 37, bit 4) v nabídce Uživ. nástr. faxu umožňují zahrnout jméno odesílatele do názvů souborů odesílaných do složek. Pokud však operační systém příjemce nedokáže přijímat určité znaky v názvech souborů, může dojít ke zkomolení názvu souboru a ztrátě dat. Abyste tomu zabránili, použijte Uživatelské parametry (přepínač 37, bit 5) k omezení názvů souborů pouze na prosté znaky. Pokud názvy souborů omezíte pouze na prosté znaky, ale přesto bude docházet k chybám, zakažte zobrazování jména odesílatele v názvu souboru u dokumentů přesměrovaných do složek. Podrobnosti najdete v části „Nastavení parametrů“.