Vynechat záhlaví
 

Nastavení odesílatele

Vyberte uživatele, kterého chcete zadat jako odesílatele.

Pokud je e-mailová adresa odesílatele registrována v seznamu cílů, může odesílatel přijímat výsledky vysílání e-mailem.

Také pokud povolíte Jméno razítka odesílatele, zobrazí se na listu, seznamech a zprávě příjemce jméno registrovaného odesílatele (uživatelské jméno).

Důležité

  • Nejprve musíte do seznamu příjemců zaregistrovat odesílatele pomocí “Správy adresáře” v nabídce “Systémová nastavení” tak, že zadáte jejich e-mailové adresy, a poté zadejte “Použít jméno jako” pro položku [Odesílatel]. Chcete-li, aby odesílatelé dostávali potvrzení o výsledcích vysílání e-mailů, zadejte “Použít jméno jako” pro [Odesílatele] i pro [Příjemce]. Podrobnosti o těchto nastaveních najdete v Referenční příručce pro síť a systémová nastavení.

  • Pokud je povolena autentizace, je jako odesílatel nastaven přihlášený uživatel. Výsledek vysílání je odeslán na e-mailovou adresu přihlášeného uživatele.

1Vložte originál, a pak vyberte požadované nastavení skenování.

2Stiskněte tlačítko [Jméno odesíl.].

Ilustrace displeje ovládacího panelu

3Vyberte odesílatele.

Ilustrace displeje ovládacího panelu

Chcete-li vybrat odesílatele zadáním registračního čísla zaregistrovaného v Adresáři, stiskněte tlačítko [Registr. čís.].

Chcete-li hledat odesílatele v Adresáři, stiskněte tlačítko [Hledej].

Pokud je nastaven ochranný kód příjemce, zobrazí se displej pro zadání. Zadejte pomocí číselných tlačítek ochranný kód příjemce a poté stiskněte [OK].

4Potvrďte vybraného odesílatele a poté stiskněte tlačítko [OK].

Ilustrace displeje ovládacího panelu

5Chcete-li vytisknout jméno odesílatele na list příjemce, stisknutím tlačítka [Jméno razítka odesíl.] položku zvýrazněte.

Pokud povolíte tuto funkci, zobrazí se na listu, seznamu nebo zprávě příjemce jméno odesílatele (uživatelské jméno).

Ilustrace displeje ovládacího panelu

6Chcete-li potvrdit výsledek vysílání prostřednictvím e-mailového upozornění, stisknutím [Výsl.přenosu e-mailu] položku zvýrazněte.

Pokud je zaregistrována e-mailová adresa odesílatele, můžete odeslat výsledek vysílání na zaregistrovanou e-mailovou adresu.

Ilustrace displeje ovládacího panelu

7Stiskněte [OK].

Zobrazí se pohotovostní displej.

Chcete-li zkontrolovat nastavení, stiskněte [Jméno odesíl.].

8Zadejte příjemce a poté stiskněte tlačítko [Start].

Upozornění

  • Výsledky vysílání můžete ověřit pomocí funkce Výsledky vysílání e-mailu (která odesílá výsledky e-mailem) nebo pomocí zprávy Výsledky komunikace (která je vytištěna na zařízení). V nabídce Funkce faxu v Uživatelských parametrech (přepínač 10, bit 6) můžete nastavit, zda-li chcete používat obě tyto možnosti zároveň. Viz „Nastavení parametrů“.

  • Pro kontrolu stavu používání zvolenými uživateli můžete použít zprávu Výsledky komunikace, atd. Pokud je nastaveno ověřování uživatele, můžete sledovat využití přihlašovanými uživateli. Pokud je Uživatelský kód nastaven na odesílatele, můžete spočítat počet využití jednotlivými uživateli.

  • Nastavení Jména odesílatele zrušíte zrušením vysílání. Viz „Zrušení vysílání”.