Vynechat záhlaví
 

Zadávání skupiny příjemců

Pokud naprogramujete více příjemců do skupiny, můžete pomocí několika stisknutí tlačítek odesílat dokumenty všem příjemcům ve skupině.

Příjemci registrovaní ve skupině jsou označeni ikonou skupiny obrázek obrazovky ovládacího panelu.

Důležité

  • Skupiny předem naprogramujte v seznamu cílů (příjemců). Podrobnosti o programování příjemců najdete v Referenční příručce pro síť a systémová nastavení.

  • Skupinu příjemců lze použít pouze pro vysílání z paměti; nelze ji použít pro okamžité vysílání. Když použijete skupinu příjemců, zařízení automaticky přepne na Vysílání z paměti.

  • Celkový počet příjemců naprogramovaných v různých skupinách nesmí přesáhnout maximální počet příjemců, které lze zadat pro jeden soubor, viz "Maximální hodnoty".

1Stiskněte kartu typu vysílání pro přepnutí typu vysílání na fax/IP-Fax, Internet fax, e-mail nebo složku.

2Stiskněte tlačítko příjemce s požadovanou skupinou příjemců.

Ilustrace displeje ovládacího panelu

Příjemce je nastaven a tlačítko příjemce bude zvýrazněno.

Pokud chcete vybrat další skupiny, opakujte krok 2.

3Stiskněte tlačítko [Start].

Upozornění

  • Pokud si chcete prohlédnout, které cíle (příjemci) jsou ve skupině zaregistrované, vytiskněte si seznam skupiny pomocí funkce Tisk adresáře: seznam cílů (příjemců) v nabídce Systémová nast.. Podrobnosti o způsobu tisku najdete v Referenční příručce pro síť a systémová nastavení.

  • Pokud skupina příjemců obsahuje adresu, která není kompatibilní se zvoleným typem vysílání, zobrazí se potvrzující hlášení. Stisknutím [Vybrat] zadejte příjemce, u kterých jsou zaregistrována čísla nebo adresy zvoleného typu vysílání. Stisknutím [Storno] změňte příjemce.

  • Pokud chcete kterékoli cíle (příjemce) ve skupině zrušit, stiskněte [Rozšířit skupinu cílů] v nabídce [Zkontrolovat režimy]. Potom na pohotovostním displeji stisknutím tlačítek [Šipka nahoru] a [Šipka dolů] zobrazte požadovaný cíl a stiskněte tlačítko [Zrušit/Stop]. Vysílání můžete zrušit také stisknutím zvýrazněného tlačítka Cíl, abyste zrušili jeho výběr.