Üstbilgiyi atla
 

Web Image Monitor'ü Kullanma

Web Image Monitor'ü kullanarak, makine durumunu kontrol edebilir ve ayarları değiştirebilirsiniz.

Mevcut işlemler

Aşağıdaki işlemler Web Image Monitor kullanılarak bir istemci bilgisayardan uzak olarak gerçekleştirilebilir.

  • Makine durumunu veya ayarlarını görüntüleme

  • Yazdırma iş durumunu veya geçmişini kontrol etme

  • Doküman Sunucusunda kayıtlı yazdırma işlerini kontrol etme, değiştirme, yazdırma veya silme

  • Yazdırılmakta olan işlere ara verme

  • Makineyi yeniden başlatma

  • Adres Defterini Yönetme

  • Makine ayarlarının yapılması

  • Ağ protokol ayarlarının yapılması

  • Güvenlik ayarlarının yapılması

Makinenin yapılandırılması

Web Image Monitor işlemlerini gerçekleştirmek için, TCP/IP gerekir. Makine TCP/IP kullanmak üzere yapılandırıldıktan sonra, Web Image Monitor işlemleri yapılabilir hale gelir.

Önerilen Web tarayıcısı

  • Windows:

    Internet Explorer 5.5 SP2 veya üstü

    Firefox 1.0 veya üstü

  • Mac OS:

    Firefox 1.0 veya üstü

    Safari 1.0, 1.2, 2.0 (412.2) veya üstü

Web Image Monitor ekran okuma yazılımını desteklemektedir. JAWS 7.0 veya daha üst sürümlerini öneririz.

Not

  • Safari Mac OS X 10.4.1'de kullanılamaz.

  • JavaScript ve çerezleri etkinleştirmezseniz veya önerilmeyen bir Web tarayıcısı kullanıyorsanız görüntüleme ve çalıştırma problemleri meydana gelebilir.

  • Eğer bir proxy sunucusu kullanıyorsanız, Web tarayıcısı ayarlarını değiştirin. Ayarlara ilişkin bilgi almak üzere yöneticinizle görüşün.

  • Tarayıcınızın geri düğmesine tıkladığınız halde bir önceki sayfa görüntülenmezse, tarayıcının yenile düğmesine basıp tekrar deneyin.

  • Makine bilgisi otomatik olarak güncellenmez. Güncelleme yapmak için, ekran alanında [Yenile]'ye basın.

  • Web Image Monitor'ün aynı ağ üzerinde kullanılmasını öneririz.

  • Eğer makine güvenlik duvarıyla korunuyorsa, makineye güvenlik duvarı dışındaki bilgisayarlardan erişim sağlanamaz.

  • DHCP altında bir makine kullanıyorken, IP adresi DHCP sunucusu ayarları tarafından otomatik olarak değiştirilebilir. Makinedeki DDNS ayarlarını etkinleştirin, ardından makinenin ana bilgisayar adını kullanarak bağlanın. Veya DHCP sunucusuna statik bir IP adresi belirleyin.

  • HTTP bağlantı noktası devre dışıysa, makinenin URL'sini kullanarak makineyle bağlantı sağlanamaz. Bu makinede SSL ayarı etkinleştirilmelidir. Ayrıntılı bilgi için ağ yöneticinize danışın.

  • SSL şifreleme protokolünü kullanırken, "https://(makinenin IP adresi veya ana bilgisayar adı)/" ifadesini girin.

  • Internet Explorer bilgisayarınızda kurulu olmalıdır. Mevcut olan en son sürümü kullanın. Internet Explorer 6.0 veya üstünü kullanmanızı öneririz.

  • Firefox kullanıyorken, yazı karakterleri ve renkler farklı olabilir veya tabloların şekilleri bozuk görünebilir.

  • Windows Server 2003/2003 R2/2008 veya IPv6 protokollü Windows Vista işletim sistemli bir ana bilgisayar adı kullanıyorken, ana bilgisayar adı çözümleme işlemini harici bir DNS sunucusu kullanarak gerçekleştirin. Ana dosya kullanılamaz.

  • Web Image Monitor altında JAWS 7.0 kullanmak için, Windows OS ve Microsoft Internet Explorer 5.5 SP2 veya daha üst sürümünü kullanıyor olmanız gerekir.