PDF Beveil.toestemm.

Stel een master-wachtwoord in om het ongeautoriseerd afdrukken, wijzigen, kopiƫren of uitpakken van de inhoud van een PDF-bestand te voorkomen.

Alleen gebruikers die het masterwachtwoord kennen, kunnen deze beperkingen resetten of wijzigen.

Belangrijk

• Codering is alleen mogelijk voor scanbestanden die per e-mail of via scan-to-folder worden verzonden.

• Zonder master-wachtwoord kunt u de beperkingsinstellingen voor een bestand niet resetten of wijzigen. Zorg ervoor dat u het master-wachtwoord niet kwijtraakt.

1Druk op [Opties].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

2Druk op de toets [Pijl-omhoog] of [Pijl-omlaag] om [PDF Beveil.toestemm.] te selecteren en druk vervolgens op de toets [OK].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

3Selecteer [Master wachtwoord] en druk vervolgens op de toets [OK].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

4Selecteer [Aan] en druk vervolgens op de toets [OK].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

Het wachtwoordinvoerscherm verschijnt.

5Voer een wachtwoord in en druk vervolgens op de toets [OK].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

Het hier ingevoerde wachtwoord is noodzakelijk om de beveiligingsinstellingen van het PDF-bestand te kunnen wijzigen.

6Voer het wachtwoord opnieuw in en druk vervolgens op de toets [OK].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

"Geprogrammeerd" wordt weergegeven en vervolgens verschijnt het scherm PDF Beveil.toestemm. opnieuw.

7Selecteer [Toestemmingen] en druk vervolgens op de toets [OK].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

8Wijzig de PDF-beveiligingsinstellingen.

U kunt de volgende beveiligingsinstellingen maken:

• Afdruktoestemming: [Verbieden], [Alles toestaan] en [Alleen lge resol. toest.].

• Toestemming wijzigen: [Verbieden] of [Toestaan].

• Toestemming voor het kopiĆ«ren of uitpakken van de inhoud: [Verbieden] of [Toestaan].

Hieronder volgt een procedure voor het verbieden van het afdrukken van gescande PDF-bestanden.

9Selecteer [Afdrukken] en druk vervolgens op de toets [OK].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

10Selecteer [Verbieden] en druk vervolgens op de toets [OK].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

"Geprogrammeerd" wordt weergegeven en vervolgens verschijnt het scherm toestemmingen opnieuw.

U kunt meerdere beveiligingsinstellingen voor een PDF-bestand toepassen.

11Druk driemaal op de toets [Escape].

Opmerking

• Het master-wachtwoord moet afwijken van het coderingswachtwoord.

• U kunt maximaal 32 alfanumerieke tekens opgeven voor het master-wachtwoord.

• Als [40 bit] is geselecteerd als het coderingsniveau voor de PDF, kunt u niet [Alleen lge resol. toest.] selecteren als de afdruktoestemming.