PDF-bestand coderen

Stel een wachtwoord in om een PDF-bestand te beveiligen. Alleen gebruikers die het wachtwoord kennen, kunnen het PDF-bestand openen.

Belangrijk

• Codering is alleen mogelijk voor scanbestanden die via e-mail of scan-to-folder verzonden worden en opgeslagen op een verwijderbaar apparaat worden.

• Zonder wachtwoord kunt u een gecodeerd bestand niet openen. Zorg dat u het wachtwoord van een bestand niet vergeet.

1Druk op [Opties].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

2Druk op de toets [Pijl-omhoog] of [Pijl-omlaag] om [PDF Beveiligingcodering] te selecteren en druk vervolgens op de toets [OK].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

3Selecteer [Document coderen] en druk vervolgens op de toets [OK].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

4Selecteer [Aan] en druk vervolgens op de toets [OK].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

5Voer een wachtwoord in en druk vervolgens op de toets [OK].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

Het hier ingevoerde wachtwoord is noodzakelijk om het PDF-bestand te kunnen openen.

6Voer het wachtwoord opnieuw in en druk vervolgens op de toets [OK].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

"Geprogrammeerd" wordt weergegeven en vervolgens verschijnt het scherm PDF Beveiligingcodering opnieuw.

7Druk tweemaal op de toets [Escape].

Opmerking

• Het coderingswachtwoord moet afwijken van het master-wachtwoord (dat gebruikt wordt voor het wijzigen van de PDF-beveiligingstoestemmingen).

• U kunt maximaal 32 alfanumerieke tekens opgeven voor het wachtwoord van een document.