Bestemmingen selecteren door een LDAP-server te zoeken

In deze paragraaf wordt uitgelegd hoe u een in een LDAP-server geregistreerd adres kunt zoeken en dit kunt opgeven als e-mailbestemming.

Belangrijk

• Deze functie kan worden gebruikt, als een LDAP-server op het netwerk is aangesloten.

• De LDAP-server moet onder [Systeeminst.] zijn geregistreerd en [LDAP zoeken] moet zijn ingesteld op [Aan] onder [Systeeminst.]. Voor meer details raadpleegt u de Handleiding Netwerk- en Systeeminstellingen.

1Druk op de toets [Zoek bestemming].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

De afbeelding is een voorbeeld. De werkelijke weergave kan anders zijn.

2Selecteer [Zoek LDAP] en druk vervolgens op de toets [OK].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

3Selecteer [Selecteer server] en druk vervolgens op de toets [OK].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

4Selecteer de server en druk vervolgens op de toets [OK].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

Als verificatie nodig is voor toegang tot de server, verschijnt het verificatiescherm. Voer de correcte gebruikersnaam en wachtwoord in.

Het scherm Zoek LDAP verschijnt.

5Selecteer [Geavanceerd zoeken] en druk vervolgens op de toets [OK].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

6Geef de zoekvoorwaarden op.

In het volgende voorbeeld wordt gebruik gemaakt van fuzzy zoeken op bestemmingsnaam.

Selecteer [Naam] en druk vervolgens op de toets [OK].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

7Voer een deel van de bestemmingsnaam in.

U kunt ook zoeken op achternaam of voornaam, afhankelijk van de instellingen van de LDAP-server. Neem contact op met de beheerder.

Schermafbeelding Bedieningspaneel

8Druk op de toets [OK].

9Selecteer een zoekcriterium en druk op de toets [OK].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

Schermafbeelding bedieningspaneel verschijnt links van de opgegeven voorwaarde.

U kunt een zoekactie ook verfijnen door meerdere zoekvoorwaarden in te stellen.

10Druk op de toets [Escape].

11Druk op [Zoeken].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

Bestemmingen die aan de zoekvoorwaarden voldoen, worden weergegeven.

12Druk op de toets [Pijl-omhoog] of [Pijl-omlaag] om de bestemming te selecteren en druk vervolgens op de toets [Pijl-rechts].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

Het selectievakje links van de geselecteerde bestemming is aangevinkt.

13Druk op de toets [OK].

Schermafbeelding Bedieningspaneel

Opmerking

• Er kunnen maximaal 100 bestemmingen als zoekresultaten worden weergegeven.

• Als een via de LDAP-server gevonden e-mailadres te lang is, kan het niet als bestemming worden opgegeven. Zie "E-mailberichten verzenden" voor meer informatie over het aantal tekens dat kan worden opgegeven.

• U kunt meerdere e-mailadressn registreren in individuele LDAP-serveraccounts. Maar als zoekresultaat worden alleen e-mailadressen weergegeven. Gewoonlijk wordt het adres weergegeven dat als eerste werd geregistreerd in de LDAP-server.

• U kunt de criteria selecteren uit de volgende lijst:

• [Insluiten]: er wordt gezocht naar namen die een of meerdere van de ingevoerde tekens bevatten.

Als u bijvoorbeeld wilt zoeken naar "ABC", typt u "A", "B" of "C".

• [Uitsluiten]: er wordt gezocht naar namen die een of meerdere ingevoerde tekens niet bevatten.

Als u bijvoorbeeld wilt zoeken naar "ABC", typt u "D".

• [Eerste woord]: er wordt gezocht naar de namen die beginnen met een of meerdere van de ingevoerde tekens.

Als u bijvoorbeeld wilt zoeken naar "ABC", typt u "A".

• [Ltste woord]: er wordt gezocht naar de namen die eindigen met een of meerdere van de ingevoerde tekens.

Als u bijvoorbeeld wilt zoeken naar "ABC", typt u "C".

• [Exacte overeenkomst]: er wordt gezocht naar de namen die corresponderen met (een) ingevoerd(e) teken(s).

Als u bijvoorbeeld wilt zoeken naar "ABC", typt u "ABC".

• [Ongestructureerd zoeken]: een vage zoekbewerking (de werking van deze vage zoekbewerking is afhankelijk van het door de LDAP-server ondersteunde systeem.)