Beperkingen

De volgende beperkingen zijn van toepassing op de Windows Terminal Service-omgeving.

Windows Terminal Service of Citrix Presentation Server/Citrix XenApp hebben de volgende beperkingen.

Windows Terminal Service

In de Windows Terminal Service omgeving zijn sommige functies van het printerstuurprogramma niet beschikbaar. In een omgeving waar Windows Terminal Service is geïnstalleerd, zijn sommige functies van het printerstuurprogramma niet beschikbaar, zelfs als geen enkele van de functies van Windows Terminal Service wordt gebruikt. Als u SmartDeviceMonitor for Client installeert in een omgeving waar de Terminal Service draait op een computer uit de Windows 2000 Serverserie, zorg er dan voor dat u voor deze installatie gebruik maakt van de installatiemodus. Hier volgen de twee installatiemethodes die gebruik maken van de installatiemodus:

1. Gebruik [Software] in [Configuratiescherm] om SmartDeviceMonitor for Client te installeren.

2. Voer de volgende opdracht in in de opdrachtregel van MS-DOS:

CHANGE USER /INSTALL

Om de installatiemodus te verlaten, voert u de volgende opdracht in in de opdrachtregel van MS-DOS:

CHANGE USER /EXECUTE

Citrix Presentation Server/Citrix XenApp [Clientprinters automatisch aanmaken]

Met [Clientprinters automatisch aanmaken] kan een logische printer worden geselecteerd die werd aangemaakt door de lokale printergegevens van de client te kopiëren naar de MetaFrame-server. We bevelen u ten sterkste aan om deze functie in uw netwerkomgeving te testen voor u ze voor uw werk gebruikt.

• De instellingen voor optionele apparatuur worden niet in de server opgeslagen nadat de verbinding met de apparatuur werd verbroken. De instellingen voor optionele apparatuur krijgen opnieuw hun standaardwaarde telkens als de clientcomputer inlogt op de server.

• Wanneer een groot aantal bitmapafbeeldingen wordt afgedrukt of wanneer de server in een WAN-omgeving wordt gebruikt via inbellijnen zoals ISDN, dan is afdrukken niet altijd mogelijk, of kunnen zich fouten voordoen, afhankelijk van de snelheid van de gegevensoverdracht.

Citrix Presentation Server/Citrix XenApp [Printerstuurprogrammareplicatie]

Met [Printerstuurprogrammareplicatie] kunt u printerstuurprogramma's over alle servers in een serverfarm verdelen.

• Als de printerstuurprogramma's niet correct worden gekopieerd, installeer ze dan rechtstreeks op elke server.